IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OBAVLJENA OBDUKCIJA: Preminula trudnica, muž slučaj prijavio policiji… (foto)

Banjalučkoj policiji prijavljeno je da je na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske preminula 39-godišnja trudnica I.M…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 21. 04. 2020… 12: 49… OBAVLJENA OBDUKCIJA: Preminula trudnica, muž slučaj prijavio policiji… (foto)

Policija je prijavu dobila 18. aprila, a o svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, naveli su u saopštenju iz Policijske uprave.

Naložena je obdukcija tijela preminule trudnice, a tužilac je naložio da se UKC-u uputi zahtjev radi dostavljanja medicinske dokumentacije.

Prema saznanjima agencija, smrt trudnice policiji je prijavio njen suprug, zbog sumnji da joj nije pružena adekvatna i potrebna medicinska pomoć, što je završilo njenom smrću.

Iz UKC RS je saopšteno da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi formiran stručni tim za utvrđivanje okolnosti u vezi sa smrću I.M.

U saopštenju se navodi da je trudnica hospitalizovana u UKC RS 17. aprila u kasnim poslepodnevnim časovima, a da je preminula dan kasnije.

Čitaj još:   DJEČIJA BRZALICA: Kašika, viljuška, nož- juri Vučićev voz... (foto, video)

Nakon povratka kući pogoršalo joj se zdravstveno stanje i dobila je temperaturu, te se ponovo javila u bolnicu na Paprikovac, ali su je odatle uputili u krug stare banjalučke hirurgije, gdje je trenutno Pulmologija u koju se smještaju lakši bolesnici pozitivni na koronavirus.

Zatim je ponovo vraćena u bolnicu na Paprikovac, ali je ubrzo konstatovano je da je beba preminula.

Nedugo zatim naglo se pogoršalo i stanje majke, te je i ona preminula.

Iz policije su jutros kratko istakli da je dežurni tužilac naredio da se dostavi zahtjev UKC-u radi dostavljanja medicinske dokumentacije, kao i da je u toku rad na ovom predmetu.

Obdukcija tijela je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more