IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TMZ POTVRDIO: Preminuo vrhovni vođa Sjeverne Koreje Kim Jong- un… (foto)

Večeras je američki portal TMZ a drugi mediji iz Kine i Japana još nagađaju o tome i nisu sto posto sigurni  je li  umro ili je na samrti…

VAŠINGTON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 26. 04. 2020… 01: 21… TMZ POTVRDIO: Preminuo vrhovni vođa Sjeverne Koreje Kim Jong- un… (foto)

Vrhovni vođa Sjeverne Koreje  i diktator Kim Jong-un je preminuo, objavio je večeras američki portal TMZ.

Iako drugi mediji iz Kine i Japana još nagađaju o tome i nisu sto posto sigurni  je li  umro ili je na samrti. TMZ se pokazao točnim i u slučaju tragične pogibije košarkaša Kobe Bryanta kada su prvi objavili tu vijest.

I mediji koji nisu sigurni da je Kim Jong-un preminuo navode kako mu nema nade za oporavak.

Prijateljska zemlja Kina je poslala svoj stručni medicinski tim kako bi pomogli svojim susjedima u oporavku njihovog vođe, ali je navodno nećakinja ministra vanjskih poslova Kine izvijestila, pozivajući se na “vrlo solidan izvor” , da je Kim Jong-un mrtav. Upravo je ta vijest izazvala prve reakcije.

Čitaj još:   "LUDILO" TRAMP ŠALJE PISMO KIMU: Sestra velikog vođe otkrila sadržaj, Bijela Kuća ŠUTI... (foto)

Japanski časopis pak izvještava da je u Kim Jong-un u  “vegetativnom stanju” nakon što je operacija na srcu “pošla po zlu”.

New York Times kao mjerilo točnosti još je 20. travnja izvještavao o teškom stanju Kim Yong-una, ali sada ne potvrđuje informaciju o smrti, dok New York Post javlja da je preminuo i da je smrt navodno posljedica operacije srca ili masivnog srčanog udara.

Drugi mediji, poput Jerusalem posta, navode da sjevernokorejski diktator vegetira priključen na aparate za preživljavanje.

Službene potvrde ili informacije o smrti Kim Jong – una još uvijek nema.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more