IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Šverceri sa broda “Budva” planirali da pola tone droge BACE U MORE: Misterija ko je trebao da je preuzme…(foto)

Tovar od 500 kg kokaina koji je na državnom brodu “Budva” zaplenjen u Njemačkoj, trebalo je da bude bačen u more sa GPS uređajima ili lampicama sa trepćućim svijetlom, a da ga nakon toga preuzme neko drugo plovilo, za sada je to nepoznato…

HAMBURG (Njemačka): Svijet, Crna Hronika, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 06.05.2020… 12: 56… Šverceri sa broda “Budva” planirali da pola tone droge BACE U MORE: Misterija ko je trebao da je preuzme…(foto)

Sve je ovo za podgorički Dan ispričao službenik iz Viši službenik iz Kancelarije za carinske istrage Hamburg Frank Nilsen, objasnivši na koji način funkcioniše ovaj vid šverca narkoticima.

– U takozvanom postupku odbacivanja droge, paketi se bacaju preko broda u vodootpornom pakovanju. Kontejneri bačeni preko broda čvrsto su povezani i često su opremljeni trepćućim lampicama i/ili GPS predajnicima tako da saučesnici u vodi mogu naći i podići lebdeće kontejnere – pojasnio je hamburški službenik…

Nielsen je naveo da opsežna operacija hamburške carinske istražne službe u ime hamburškog javnog tužilaštva traje od početka nedelje.

Čitaj još:   AMIRA JE NAJLJEPŠA PRINCEZA-SULTANIJA NA SVIJETU...

– Na osnovu nalaza iz međunarodne saradnje, istražitelji su ciljali teretni brod koji je plovio pod crnogorskom zastavom. Ovo je bilo na putu iz Santosa/Brazila preko Engleske do Hamburga. Postojala je sumnja da bi se droga trebala krijumčariti u Evropu, 180 metara dugačkim teretnim brodom – tvrdi Nielsen za Dan.

Kako je pojasnio, brod su stoga primili holandski policijski čamci čim je ušao u holandske vode i potom ga predali pomorskim jedinicama u Njemačkoj.

Kako je ranije saopšteno iz Uprave policije Crne Gore, fokus njihove policije je posebno usmjeren na državljane Crne Gore, koji, najčešće kao mornari angažovani na inostranim brodovima, vrše kriminalnu aktivnost krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu, zarad sticanja velike finasijske dobiti.

Kako je poručeno iz Uprave, oni time narušavaju ugled crnogorskih pomoraca, koji na savjestan i profesionalan način obavljaju svoj posao i koji su decenijama bili prepoznati u svijetu kao visokoobrazovan i rukovodeći kadar na brodovima u mnogim pomorskim kompanijama širom svijeta…

izvor Dan.me

Čitaj još:   BORIS Mugoša: TOLIKO PROBLEMA, a političari traže pauzu da se dogovore oko nove stare RASPODJELE FUNKCIJA
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more