IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEVIĐEN HOROR: ODSJEKAO ŽENI NOS, JER JE HTJELA RAZVOD

Jedan muškarac iz Afganistana optužen je da je odsjekao ženi nos kuhinjskim nožem nakon što je zatražila razvod, rekli su danas policijski funkcioneri.

“Dvadesetčetverogodišnja žrtva, majka sedmogodišnjeg dječaka, pokušala je pobjeći od nasilnog muža u jugozapadnoj pokrajini Paktika, koji joj to nije dozvolio”, rekla je Košbo Maidanval, direktorica regionalnog odjeljenja za žene.

“Suprug ju je udario i odrezao joj nos oštrim kuhinjskim nožem”, kazala je ona.

“Htjela je razvod, jer ju je često zlostavljao i tukao”, dodala je.

Napad se dogodio ovog mjeseca, a policija je uhapsila nasilnika. Žena je poslana u očevu kuću nakon liječenja. Maidanval je rekla da je odjeljenje zabilježilo 13 slučajeva porodičnog nasilja u protekla dva mjeseca.

“Pandemija koronavirusa učinila je porodičnu situaciju još gorom za žene”, rekla je, dodavši da uzrok povećanih potvrđenih slučajeva nasilja možda leži u češćem prijavljivanju nasilja nego prije.

Čitaj još:   HOROR,PRVI PLAĆENI UBICA U SRBIJI:Dva put pogriješio i ubio troje nevinih ljudi...

Afganistan je jedna od spolno najneravnopravnijih zemalja na svijetu. Prisilni brakovi, porodično nasilje i “ubistva iz časti”, što se odnosi na ubistvo člana porodice zbog navodne sramote koju je član nanio cijeloj porodici, rašireni su širom zemlje. Udruženja za ljudska prava procjenjuju da više od pola Afganistanki doživi porodično nasilje jednom u životu.

izvor: agencije

HOROR: Ubio se, pucao u sebe lovačkom puškom! (foto)

Tijelo bez znakova života je pronađeno na travnjaku ispod pasarele... Read more

HOROR, SUDAR KAMIONA I AUTOMOBILA: Djete životno ugroženo, saobraćaj OBUSTAVLJEN… (foto)

Dijete je teško povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila Read more