IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Čedo Jovanović na izborima nosilac liste Bošnjaka i Crnogoraca… (foto)

ČEDOMIR Jovanović je pokušao i od Republičke izborne komisije da dobije saglasnost da njegova koalicija i na parlamentarnim izborima dobije status manjinske, ali je njegov zahtev odbijen kao “neblagovremen”…

NOVI SAD: Regija, Zanimljivosti, Putovanje vijesti, utorak… 09. 06. 2020… 20. 11… Čedo Jovanović na izborima nosilac liste Bošnjaka i Crnogoraca… (foto)

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović na predstojećim izborima u Vojvodini nosilac je manjinske liste “Koalicija za mir”, koju čine Bošnjačka građanska stranka i Stranka Crnogoraca, a na kojoj se nalaze i članovi LDP- a.

Jovanović je pokušao i od Republičke izborne komisije da dobije saglasnost da njegova koalicija i na parlamentarnim izborima dobije status manjinske, ali je njegov zahtev odbijen kao “neblagovremen”.

Liberalno demokratska partija će i na pokrajinskom i na republičkom nivou na izbore izaći u koaliciji sa Bošnjačkom građanskom strankom (BGS) i Strankom Crnogoraca (SG). Međutim, na izborima u Vojvodini LDP se ne pominje kao članica “Koalicije za mir”, iako je lider te partije označen kao njen nosilac liste.

Čitaj još:   LJUDSKA PORUKA Čedo Jovanović: Otišla je kod najmilijih Hatidža...

Sa druge strane, na nivu Republike LDP će predvoditi koaliciju sa BGS i SC, ali i sa još nekim strankama i pokretima, poput Vlaške narodne stranke, Udruženja Jugoslovena u Srbiji, Akcione mreže i asocijacije romskih organizacija, Udruženje građana “Rumuni Homolja” i Skaska.

U Rješenju Pokrajinske izborne komisije navodi se da je utvrđeno uvidom u Registar političkih stranaka, kao i u Statut, Program i osnivačke akte političkih stranaka koje čine koaliciju, da su BGS i SC stranke nacionalnih manjina, kao i da “Koalicija za mir” ispunjava uslove da joj se utvrdi položaj koalicije političkih stranaka nacionalnih manjina.

Kako se navodi u Rješenju PIK-a, njihov osnovni cilj biće “predstavljanje i zastupanje interesa bošnjačke i crnogorske nacionalne manjine i zaštita i poboljšanje prava njihovih pripadnika”.

Izvor: Nova.rs

ČEDO JOVANOVIĆ: Idem u Srebrenicu, osjećam potrebu, ovo je naša sramota i grijeh…

Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije LDP, prisustvovat će sutra Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more