IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Policija uhapsila gradonačelnika i predsjednika Skupštine opštine Budva… (foto)

Policija je uhapsila jutros gradonačelnika Marka Carevića i predsjednika i Skupštine opštine Budva Krstu Radovića zbog odbijanja da dozvole novoj skupštinskoj većini u tom gradu da preuzme vlast…

BUDVA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, srijeda… 17. 06. 2020… 10. 21… Policija uhapsila gradonačelnika i predsjednika Skupštine opštine Budva… (foto)

Crnogorska policija uhapsila je rano jutros gradonačelnika Budve Marka Carevića i predsjednika Skupštine opštine (SO) Budva Krstu Radovića zbog odbijanja da dozvole novoj skupštinskoj većini u tom gradu da preuzme vlast…

Carević i Radović uhapšeni su nakon što su jake policijske snage opkolile zgradu opštine u kojoj oni borave od sinoć.

Tokom policijske akcije polomljena su prvo stakla na zgradi opštine, a uhapšeni su potom i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicije Mladen Mikijelj kao i savjetnici gradonačelnika Nikola Jovanović i Đorđe Vujović.

Nakon što je u Skupštini opštine Budva formirana nova većina Carević i Radović, predstavnici opozicionih partija na državnom nivou, odbili su da predaju vlast novom predsjedniku opštine Vladimiru Bulatoviću i Snežani Kuč.

Čitaj još:   JUSUF NURKIĆ DJEVOJCI PRIREDIO DAN ZA PAMĆENJE: Citirao hadis, "najbolji su oni koji su najbolji prema svojim suprugama..." (foto)

Oni tvrde da je po njima sada nova većina koju predvodi Demokratska partija socijalista formirana političkom korupcijom kao i da je izbor Bulatovića i Kuč nelegalan.

Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave Crne Gore juče je donijela rješenje kojim se naređuje nadležnima u Opštini Budva da omoguće pristup novim čelnicima opštine i SO u službene prostorije, kao i da im se na raspolaganje stave službeni pečati i nesmetano funkcionisanje lokalne samouprave.

izvor CdM.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more