IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DEMIR, ALMIR I DŽEMIL POGINULI SU U STRAVIČNOJ NESREĆI KOD NOVOG PAZARA: Porodice umjesto svadbi spremaju dženaze… (foto)

Tri osobe poginule su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu u selu Lukare, oko 23.45, kada su se na krivini kod jedne fabrike namještaja sudarili audi A6 i opel. Život su izgubili vozač audija Demir Smajović (22) iz Novog Pazara i Almir Sulejmanović i Džemil Nuradinović iz opela, a još tri mladića su povrijeđena!

Đ. D. (26) teško je povrijeđen i zbrinut je u kragujevačkoj bolnici, gdje je na aparatima, dok su njegov rođeni brat Muhamed D. (23) i Mirsad H. (20) prošli sa lakšim povredama. Svi oni bili su u audiju.

Do nesreće je najvjerovatnije došlo zbog preticanja. Poginuli vozač audija kobne večeri želio je da provoza prijatelje u svom novom automobilu.

– Ne sjećam se mnogo toga jer sam povrijedio glavu, samo da smo išli velikom brzinom i da su se odjednom tik ispred nas pojavila svjetla drugog automobila. To je sve – izgovorio je povrijeđeni mladić.

On je duboko potresen zbog smrti prijatelja, od kojeg se oprostio na Instagramu uz zajedničku fotografiju sa porukom “Ljubav moja”.

Čitaj još:   TUČA U NOVOM PAZARU- Dječaka (14) tukli ŠIPKOM po glavi kada se sa drugovima vraćao iz DŽAMIJE...

Jedan od prolaznika koji su spasavali povrijeđene momke Zijad Đerlek ispričao je o potresnim scenama s lica mjesta.

– Vraćao sam se s puta i pored mjesta tragedije prošao desetak minuta nakon sudara. Video sam kako jednog momka vade iz audija, a pošto je bio lakše povrijeđen, ja sam prihvatio da ga smjestim u svoj auto i da ga odbacim do bolnice. Usput sam pozvao policiju i bolnicu kako bi ljekari bili spremni da ga preuzmu. Policiji sam rekao da ima više stradalih i da su neki u teškom stanju, pa sam im naglasio da pošalju više ambulantnih kola, kao i vatrogasnih, koji će izbaviti povrijeđene iz vozila – ispričao nam je Đerlek

Brat stradalog D. S. oglasio se na Instagramu, gdje je objavio fotografiju svoje snajke i preminulog brata uz poruku: “Bato moj, umjesto svadbe, mi sahranu tvoju spremamo.”

izvor: danas.rs

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more