IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Iz Štaba za vanredne situacije, umrlo je 8 pacijenata petero iz Sjenice …

Opšta bolnica u Novom Pazaru:u zadnja 24 sata umrlo je osmero pacijenata, od kojih je dvoje oboljelo od Covid-19, dok je njih šestoro zavedeno je i kao “noncovid” pacijenti, saopćio je danas Štab za vanredne situacije…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 17: 07.2020 … 08: 56…NOVI PAZAR: Iz Štaba za vanredne situacije, umrlo je 8 pacijenata petero iz Sjenice…

Prema riječima koordinatora te zdravstvene ustanove je po istome Mirsada Đerleka “noncovid” pacijenti preminuli su od posljedica izazvanih drugim bolestima.

Od ukupnog broja preminulih, troje je iz Novog Pazara, a petoro iz Sjenice.

Na bolničkom lečenju nalazi se ukupno 248 pacijenata, tokom jučerašnjeg dana hospitalizovano je 25, a otpuštene su 22 osobe.

U KBC “Dragiša Mišović” transportovana su dva pacijenta…

Najviše pacijenata smješteno je na Internom odjeljenju (91), dok je u poljskoj bolnici Vojske Srbije njih 29.

Čitaj još:   SANDŽAK: SVAĐA UMALO ZAVRŠILA FATALNO...

“Na respiratorima je osam pacijenata, a dva na haj flou (High Flow) ventilaciji”, navodi se u saopćenju.

U kovid ambulanti Doma zdravlja pregledano je 300 pacijenata, od kojih se njih 188 prvi put javilo, dok je za ostale to bio kontrolni pregled.

“Urađeno je 180 rentgena pluća i 157 laboratorijskih analiza. Od 124 je seroloških (brzih) testova iz krvi 51 je bio pozitivan. Urađeno je i da 80 PCR testova”, navodi se u saopćenju.

Izvor: Radiostoplus.com

Okupljeni oko Inicijative slobodnih građana: “Ako ijedno dijete umre od ovog virusa, Pazar će gorjeti…” (foto)

Više od dva mjeseca protestuju ispred Opšte bolnice u Novom Read more

Čitaj još:   SANDŽAK: Novi Pazar, Sjenicu i Tutin, u prvih sedam mjeseci, posjetilo više stranih i domaćih turista za 25%... (foto)