IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Regionom odjeknula lažna vijest: Da nije više živ Stipe Mesić, evo ko stoji iza toga… (foto i video)

Prepoznatljiv je u najširoj javnosti po lažnim vijestima…

RIM: Svijet, zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, vijesti, 05. 08. 2020… 22: 51… Regionom odjeknula lažna vijest: Da nije više živ Stipe Mesić, evo ko stoji iza toga… (foto i video)

“HITNO! Hrvatska vlada primila tužnu vijest o smrti Stjepana Stipa Mesića, bivšeg predsjednika Republike Hrvatske. Zvanična informacija će uskoro biti objavljena“, pisalo je na lažnom profilu potpredsjednika vlade Borisa Miloševića.

Foto: printscreen

Stipe Mesić nije umro, a ni ta lažna vest nije objavljena na pravom profilu Borisa Miloševića.

Iza ove neslane šale stoji italijanski učitelj, bivši novinar, prevarant, trol i kralj lažnih vijesti Tomaso De Benedeti, piše hrvstdks štampa i printani mrdijio .Možda vas zanima

On je poznat svjetskoj javnosti po lažnim vijestima, ali to tako vešto uradi da to prenesu svjetski mediji.

Čitaj još:   BEOGRAD: Pao policajac, dilovao kokain, čeka ga robija od tri do 12 godina!

Tako je s lažnog profila ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković objavio da je umro Ratko Mladić, s profila kardinala Bertona je preminuo papa Benedikt XVI, dok je tadašnji italijanski premijer Mario Monti javio tada lažnu vijest o smrti Fidela Kastra.

Kako je objašnjavao, on to radi da bi pokazao da su društvene mreže nepouzdane kao izvor vijesti i da Twitter jako dobro funkcioniše kad je riječ o smrti.

“Društvene su mreže izvor informacija koji je najteže provjeriti, ali im isti mediji vijeruju zbog potrebe za brzinom”, kazao je De Benedeti.

Izvor: iBalkan.net, Večernji.hr

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more