IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EKSKLUZIVNO: Ugljanin smijenio Škrijelja i raspustio Izvršni odbor SDA…

Zbog katastrofalno loših rezultata na proteklim izborima, predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin smijenio je sekretara ove stranke Ahmedina Škrijelja, direktora Merfida Kamenščanina kao i kompletan sastav Izvršnog odbora stranke, saznaju Sandžačke.

Kako saznajemo, na sjednici Predsjedništva SDA Sandžaka, koja je održana prije dva dana u Novom Pazaru, pored navedenih razriješeni su dužnosti i Centralni izborni štab i izborni štabovi ogranaka stranke, kao i Centralna izborna komisija i izborne komisije ogranaka SDA Sandžaka.

Sjednicom Predsjedništva SDA rukovodio je Sulejman Ugljanin, koji je konstatovaoa da su loša organizacija i loš rad Centralnog izbornog štaba i Centralne izborne komisije doveli do toga u ograncima nije uspostavljena subordinacija predizbornih aktivnosti, počev od prikupljanja potpisa, obuke biračkih odbora, pa sve do prikupljanja izbornih rezultata.

Kako saznaju Sandžačke, Ugljanin je ocijenio da je koordinacija i informisanje organa stranke svedeno na dobru volju pojedinaca, a na kraju je konstatovao da na ovaj način stranka dalje ne može funkcionisati.

Čitaj još:   NOVI DETALJI TRAGEDIJE U NOVOM PAZARU: Otac pokušavao preko terase ući u stan i spasiti djecu, no bilo je prekasno...

Kao jedan od centralnih krivaca označen je generalni sekretar Ahmedin Škrijelj na kojeg su dolazile i brojne pritužbe s terena od članstva i lokalnih funkcionera SDA. Ogranci su dobijali direktive od Škrijelja koji uopšte nisu bile u korelaciji sa stvarnim stanjem i situacijom na terenu i time je, prema njihovom mišljenju, još više narušen ugled stranke i konačni rezultat.

S druge strane mnogi od članova su iznosili primjedbe oko proalbanske politike koju Škrijelj promoviše unutar stranke, a koja nema podršku u članstvu i među narodom i da je za vrijeme mandata Škrijelja došlo do totalnog prekida odnosa sa SDA BiH, pa se tako niko iz Sarajeva nije pojavio na završnom skupu u Novom Pazaru.

Zahtjevano je da se s takvom politikom pod hitno prestane i da se izvrše korijenite primjene unutar stranke.

Ovim potezom Ugljanina i rukovodstva SDA Sandžaka zadan je jak udarac proalbanskoj struji unutar ove stranke.

Čitaj još:   TRAGEDIJA U NOVOM PAZARU: Svekar UBIO SNAHU, pa izvršio SAMOUBISTVO...

Izvor: Sandzacke.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Naučite kako napraviti domaći burek za početnike…

Burek je jelo u kojem uživaju generacije ljudi sa prostora Balkana,  Read more

World Music Festival Zeman pun pogodak

World music fest "Zeman", festival koji njeguje muziku nastalu miješanjem Read more

Uskoro počinje letnji vašar

Uskoro počinje letnji vašar U toku su poslednje pripreme za Read more