IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POSTOJI LI DANAS CRNA GORA?? ?(foto i video)

Postoji li danas Crna Gora, pitanje je koje se nametnulo nakon sinoćnje proslave pristalica pobjednika na izborima održanim u nedjelju. Prvi odgovor je dao Andrej Nikolaidis, koji decidno tvrdi da Crne Gore više nema.

I zaista, sinoćnje slavlje obilježile su većinom srpske zastave, pjesme o Kosovu, Draži Mihailoviću, srpskoj vjeri i srpskoj naciji. Dodaju li se tome napadi na pripadnike muslimanske vjeroispovijesti u Pljeviljima, i kolone auta sa srpskim zastavama u Tuzima, sve više se potvrđuje teza da se multikonfesionalnoj, građanskoj Crnoj Gori bliži kraj.

Iako čelnici partija koji mogu da formiraju vlast tvrde da su a sve u pitanju “provokatori režima”, građani Podgorice nemaju nedoumicu da je sinoćnja proslava u potpunosti organizovana upravo od strane pobjedničkih snaga. Jer režim ipak nema toliko “povokatora” koliko je sinoć ulicama Podgorice pjevalo pjesme o Gračanici, Kosovu polju, Srbiji, i “stražama đenerala Draže”. Pozdravljanje sa tri podignuta prsta i verbalni napadi na sve one koji nijesu reagovali, sinoć su bili pravilo na podgoričkim ulicama.

Čitaj još:   CRNA GORA: Kako je Suadinim glasom odbijena Rezolucija o genocidu u Srebrenici... (foto)

Gotovo nijedan medij nije izvijestio da je okupljena masa skandirala “Dritane Srbine” a nijedna od pomenutih političkih snaga se nije čak ni ogradila od takvih povika. Njihove izjave danas upućuju prvo i to na suzdržanost, ali već je kasno, duh je ipak izašao iz boce.

Iako se retorički zalažu za proevropske vrijednosti, buduća vlast će, sad je već očigledno, morat, prije svega svojim biračima, položi račune i otvoreno kaže da li su za Srbiju ili Crnu Goru. Jer sinoćnji protesti nijesu bili ni kao prvo socijalni, ni radnički bunt, već jasna poruka birača buduće vlasti da žele srpske zastave, himnu i tri prsta. Tu dilemu nema niko ko je sinoć bio na ulicama glavnog grada.

U krajnjem, i to je legitimno. Samo bi trebalo to jasno da kažu svojim pristalicama, umjesto retoričkog očijukanja sa GP URA, od koje očekuju podršku. Do momenta dok im više ne budu potrebni.

izvor. CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more