IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZASTRAŠUJUĆE Poruke sveštenika SPC i funkcionera DF-a: Leleču Turci, kukaju bule… (foto i video)

Skandalozne poruke čule su se sa okupljanja pristalica opozicije a od Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori…

BUDVA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 02: 09.2020. 14: 38… ZASTRAŠUJUĆE Poruke sveštenika SPC i funkcionera DF-a: Leleču Turci, kukaju bule… (foto i video)

BILE SU TO Skandalozne poruke a koje su se čule a sa nedavnog okupljanja pristalica opozicije i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Na snimku koji objavljuju printani mediji a i vidi se manja grupa ljudi među kojima su sveštenici SPC, a to šefa kabineta bivšeg predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, Nikola Jovanović te iz Demokratskog fronta, kao i guslar…

Ne bi bilo ništa čudno da nisu zapjevali pjesmu a “Od glave Zete do grada Spuža” u kojoj se poziva na ubijanje Turaka uz veličanje srpstva.

Tekst cijele pjesme glasi:

“Od glave Zete do grada Spuža,
Krvavi lanac vojske se pruža.
Pritisli Srbi turske livade,
Turcima u Spuž zadaju jade.
A serdar Vule s visoke kule,
Džeferdar pali, kukaju bule.
Leleču Turci, kukaju bule,
Oj lele lele, evo ga Vule.
A serdar Janko sa sabljom maše,
Udrite braćo, srpstvo je naše!”

Inače, nije prvi put da se na okupljanjima pristalica SPC kao prosrpske opozicije čuje ova pjesma. Ona se pjevala i zimus u Parohijskom domu u Spužu nakon jedne od litija koje su se održavanle u organizaciji SPC u Crnoj Gori u znak prostesta zbog usvojenog Zakona a o svoj slobodi vjeroispovijesti.

Nakon što je opozicija proglasila izbornu pobjedu na izborima održanim u nedjelju, a da su se njihovi lideri Dritan Abazović, Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić, tvrdili da manjinama u Crnoj Gori nije ugrožena bezbjednost najnovija dešavanja u više crnogorskih gradova to demantuju.

Čitaj još:   Prirodni afrodizijaci...

Jutros su u Pljevljima kamenovane prostorije Islamske zajednice, juče su eto prijavljeni verbalni i fizički napadi na Bošnjake drugim gradovima, redom u Rožajama i Pljevljima  su ispisani uvredljivi i nacionalistički a i ovi grafiti  “Polećela crna ptica Pljevlja biće Srebrenica”,”4S”, “Selite se Turci”… Ulicama crnogorskih gradova vijorile su se trobojke, pjevale pjesme o Draži Mihailoviću, Srbiji, Kosovu…

Iako, Abazovič, Bečić i Kriviokapić pozivaju na smirivanje strasti uvjeravaju da ničija bezbjednost ne smije biti ugrožena čini se da te iste apele njihove pristalice ne čuju.

“Događaji koji su se desili u prethodna tri dana alarm su za sce i cijelo društvo da se nacional- šovinisticka histerija mora zaustaviti”, sve su to poručili danas iz Bošnjačke strane...

izvor CdM.me

Čitaj još:   PRIJEPOLJE: Policija, na graničnom prelazu Gostun, na ulazu u Srbiju, zaplijenila 221 kg opojnih droga... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more