IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Jutros osvanuli novi sramotni grafiti, opet SPOMINJU SREBRENICU I TURKE… (foto)

NOVI UDAR NA BOŠNJAKE PLJEVALJA: Trend ostavljanja pogrdnih a i novih sramotnih poruka u Pljevljima za tamošnje Bošnjake nastavio se i rano jutros…

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 03:09.20 20. 09: 48… PLJEVLJA: Jutros osvanuli novi sramotni grafiti, opet SPOMINJU SREBRENICU I TURKE… (foto)

OČITO DA SE NASTAVLJA Trend ostavljanja pogrdnih i sramotnih poruka u Pljevljima za tamošnje Bošnjake nastavio se i rano jutros.

Društvenim mrežama počela je kružiti fotografija na kojoj se vidi kako je na prozorima jednog objekta u Pljevljima, gdje postoji znatan broj Bošnjaka, osvanuo novi grafit sa četiri S, ali i sa porukama Srebrenica i Turci.

Samir ef. Kadribašić, glavni imam Husein-pašine džamije u Pljevljima u Crnoj Gori, još je ranije na svom Facebook profilu objavio fotografije na kojima se vidi kako su stakla na prostorijama Islamske zajednice razbijena.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: CRNA GORA ne smije dozvoliti da je bilo ko skreće s evropskog puta ...

Također, valja istaknuti i to da je prije nekoliko dana u Pljevljima pretučen Sanjin Raščić, predsjednik omladine Socijaldemokrata u Pljevljima, kojeg je grupa muškaraca napala nakon prethodnih verbalnih provokacija.

izvor (SB)

PLJEVLJA: Protesti uz skandiranje “Dritane, lopove”, najavljeno novo okupljanje… (foto, video)

Okupljeni su skandirali "Dritane, lopove", a zvižducima su ispratili pominjanje Read more

PLJEVLJA: Ponovo osvanuli grafiti, na zgradi ime ratnog zločinca Mladića… (foto)

Nacionalne tenzije ponovo se podižu u ovoj multikonfesionalnoj opštini na Read more