IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NISU NI FORMIRALI VLAST A VEĆ UŠLI U RAT: Žestok sukob ABAZOVIĆA i MEDOJEVIĆA, pale teške RIJEČI I UVREDE

Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović razgovarao je sa čelnicima Demokratskog fronta, saznaje TV Vijesti.

Sastanak je trebalo da otkloni razlike u stavovima koji se tiču karaktera buduće Vlade, koja je i po sporazumu tri koalicije zamišljena kao ekspertska. Izvjesni otpori sa tim u vezi, kako su mediji izvještavali, postoje u okviru DF-a, pa je cilj današnjih razgovora Andrije Mandića i Milana Kneževića sa Abazovićem bio da se ta neslaganja prevaziđu, do čega, prema saznanjima TV Vijesti, nije došlo.

Lider Pokreta za promjene i jedan od čelnih ljudi Demokratskog fronta Nebojša Medojević, preko Facebook- a je poručio svima, pa i lideru GP URA i nosiocu liste Crno ba bijelo, Dritanu Abazoviću, da će se on naći u novoj vladi, svidjelo se to nekome ili ne.

On  je na svom Facebook profilu napisao da će Vlada u kojoj bude zaustaviti šverc cigareta i droge.

“Možda izazivam negativne reakcije dijela “javnosti”, ali tako će biti. Protiv učešća lidera DF u Vladi mogu imati samo saradnici UDBE, šverceri, kriminalci i tajkuni”, napisao je Medijević.

Ovaj Medojevićev status je jasan odgovor i poruka za  GP URA i Dritana Abazovića, da DF ne odustaje od čelnih pozicija u budućoj vladi, uprkos Abazovićevim tvrdnjama da zapadni centri ne žele radilakalne političare da vide u budućoj vladi, što su u DF-u protumačili da se odnosi na njihove lidere.

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ RAZOČARAO VUČIĆA I ABAZOVIĆA: "Nećemo hrliti u Otvoreni Balkan, insistiraćemo na Berlinskom procesu!"

Abazović je, podsjetimo, na Javnom servisu prije nekoliko dana kazao da ima istine u tome da Berlin, Vašington i London insistiraju na tome da u novoj vladi ne bude radikalnih političara, ali da nema uslovljavanja.

“Ima istine u tome, ali nema nikakvog uslovljavanja. Temeljni princip i važna karika pobjede na izborima je to što je URA još 11. jula izašla sa informacijom da će naredna vlada biti ekspertska. Mislim da je to dobar politički pristup koji je relaksirao međunarodnu zajednicu. To ne znači da među političarima nema stručnjaka u određenim oblastima. To njih svakako ne eliminiše. Važno je da nemamo osobe koje na bilo koji način izazivaju neku negativnu emociju”, ispričao je Abazović.

izvor: slobodnabosna.ba

MEDOJEVIĆ optužio DRITANA: Sa 5,5 odsto glasova imaće 100 odsto VLASTI

Lider Pokreta za promjene i jedan od čelnika Demokratskog fronta Nebojša Read more

MEDOJEVIĆ: Bio sam tu kad je PEROVIĆ uslovljavao podršku crkve, PRIJETIO I POVLAČENJEM KRIVOKAPIĆA SA LISTE

Lider PzP-a Nebojša Medojević odgovorio je Gojku Peroviću. Kaže kako Perović nije Read more

MEDOJEVIĆ OPET UDARIO NA DRITANA…„Nikada nisam čuo da…“

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da nikada nije Read more