IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SPREMITE SE ZA POTOP: Vrijeme koje se očekuje do subote… (foto)

Danas se u regionu oćekuje pretežno oblačno vrijeme…

SARAJEVO:Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 22 .09. 2020 … 07. 19… SPREMITE SE ZA POTOP: Vrijeme koje se očekuje do subote… (foto)

Period do 06.10.2020. ide sa novom sedmicom počinje nestabilnije razdoblje uz povremenu kišu, obilniju na jugu. Promjenu donosi topao i vlažan zrak koji u naše krajeve pristiže sa jugozapada…

Do 27. septembra kiša se očekuje skoro u svim krajevima zemlje, najmanje na sjeveroistoku, a najviše na krajnjem jugu. Obilnije padavine moguće su tokom idućeg vikenda 26. i 27. septembra. 

U ostatku regije jutro sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Prije podne kiša u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, a poslije podne kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja. Jutarnja temperatura od 13 do 18, a dnevna od 25 do 31°C.

utorak, 22.09.2020. godine
Promjenljivo, mjestimično tmurno vrijeme, praćeno povremeno i sa jaćim južnim strujanjem, u većem dijelu zemlje uslovljava nepovoljne biometeo rološke prilike. Nešto ugodnije će biti u unutrašnjosti, tokom prijepodneva, a sa odmicanjem dana i ovdje će se opšta slika pogoršati. Kod se osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu glavobolje, iscrpljenosti, reumatskih kao i bolova na mjestima ozljeda. Poželjno je umanjiti aktivnosti.  

Čitaj još:   HOROR U ISTANBULU: Eksplozija prirodnog gasa na aziskoj strani grada, poginulo više osoba... (foto, video)

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima tokom prijepodneva kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne. Poslije podne kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja. Jutarnja temperatura od 12 do 18, a dnevna od 23 do 29°C.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša ili lokalni pljuskovi mogući su u Hercegovini i na zapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 18, a dnevna od 24 do 29°C.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne kao i u večernjim satima očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, a dnevna od 25 do 30°C…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more