IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PAZARCI ZAVARILI METAL(O)PLASTIKU… (galerija foto)

Rukometaši Novog Pazara su u sjajnoj rukometnoj predstavi na parketu dvorane Pendik, u trećem kolu ARKUS lige Grupa B, savladali slavnu šabačku Metaloplastiku, koju je sa klupe predvodio Veselin Vuković rukometna legenda iz zlatne generacije ovog rukometnog kluba, rezultatom 32:30.

Bila je privilegija biti u dvorani i biti svjedokom jedne rukometne borbe u kojoj su izabranici Hasana Memića pokazali veliko srce, igrali do krajnjih granica svojih mogućnosti i na kraju sasvim zasluženo slavili.

Od prvog zvižduka izvanrednog sudijskog para Mošorinski – Pandžić vodila se divovska borba. Novi Pazar pod velikim pritiskom imperativa pobjede, Metaloplastika u želji da pobjedom ovjeri svoje velike ambicije ove sezone. Taj grč se osjećao u igri domaćeg tima u prvom poluvremenu u kojem su gosti skoro do pet minuta prije kraja imali minimalno ali konstantno vodstvo. Medjutim prvi dio igre se završava nerješenim rezultatom 17:17.

Drugo poluvrijeme gosti otvaraju sjajno. Sticao se utisak da je golman gostiju i kapiten Metaloplastike Bomaštar nesavladiv koji uspijeva u tom periodu da odbrani i dva sedmerca. Metaloplastika postiže pet a Novi Pazar tek jedan gol. Na semaforu je stajalo 22:18 za goste. Medjutim ta velika želja novopazarskih rukometaša, borbenost i srce učinili su ovu noć trijumfalnom.

Fantastičnim odbranama Goran Raković podiže svoj tim i prosto svojim saigračima uliva snagu i samopouzdanje da u fantastičnih dvadeset minuta drugog poluvremena sustignu veliku prednost gostiju, ostvare potpuni preokret i povedu sa dva gola razlike u završnici meča , uspiju da sačuvaju tu prednost i na kraju slave veliku pobjedu.

Čitaj još:   Nedeljko Jovanović novi trener RK Novi Pazar

Utakmicu je obilježio sjajnom rolom golman domaćeg tima Goran Raković koji je, pogotovu u drugom poluvremenu, branio fenomenalno i sa 16 odbrana donio svom timu presudnu prevagu. U pojedinim trenucima je gostujuće rukometaše bacao u očaj posebno kada bi branio njihove šuteve iz takozvanih „zicera“.

Medjutim grijeh bi bio ne reći da su svi rukometaši domaćeg tima koji su igrali večeras dali dvesta posto sebe. Aleksandar Stojanović je postigao velikih deset golova, Dimitrijević sedam, Radisavljević 5, Mujčinović 4, Medjedović i Rakić po tri. Posebno je bio efektan gol Mujčinovića koji je presjekao jedan napad gostiju, u situaciji kada su zbog isključenja svog rukometaša igrali sa šestoricom igrača u polju bez golmana na golu, i sa svoje polovine uspio da pogodi nebranjeni gol Metaloplastike.

Da napomenem i to da je arbitarski par Mošorinski – Pandžić apsolutno bio na visini zadatka jedne ovako važne utakmice i derbije i održali su praktični čas kako se na visokom nivou sudi i vodi jedna ovakva utakmica.

U svakom trenutku su držali utakmicu pod kontrolom, dopuštajući da se razvije igra i uvijek reagujući na pravi način kada je to potrebno. Bili su u senci ne stavljajući sebe u prvi plan, a jasno i autoritativno blistali uvijek kada je to trebalo dopuštajući da vidimo svu ljepotu rukometne igre u sudaru dva, večeras, sjajna tima.

Za rukometaše Novog Pazara ovo je velika pobjeda ne samo zbog prva dva osvojena boda nakon tri prvenstvena kola već i u psihološkom smislu.

Čitaj još:   ŠOK U NOVOM PAZARU: Pojavila se navodno treća supruga MUFTIJE Zukorlića- BELKISA Crnovršanin...

Tim Novog Pazara je večeras djelovao kao jedinstven organizam sa ogromnim srcem, osjetilo se u igri domaćeg tima da polako se slaže pobjednički mozaik, da su prvotimci Novog Pazara počeli da osjećaju i razumiju jedni druge i da je , kad tako stoje stvari, skoro nevažno ko je na protivničkoj strani, da su ugradili u sebe preko potrebno samopouzdanje i napokon pokazli žar, borbenost i želju da trijumfuju.

Velika i sasvim zaslužena ponbjeda rukometaša Novog Pazara u duelu sa Metaloplastikom.

FeS Production tim Feša Karišik Senko Župljanin

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

EKSLUZIVNO: Pekić novo pojačanje rukometaša Novog Pazara

Rukometni klub Novi Pazar je postao novi član Super lige Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Nedeljko Jovanović novi trener RK Novi Pazar

NEMA STAJANJA! Novi Pazar zaslužuje da bude rukometni grad! Nedeljko Read more