IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MEDOJEVIĆ: Bio sam tu kad je PEROVIĆ uslovljavao podršku crkve, PRIJETIO I POVLAČENJEM KRIVOKAPIĆA SA LISTE

Lider PzP-a Nebojša Medojević odgovorio je Gojku Peroviću. Kaže kako Perović nije crkva, kao što ni Miško Perović nije država.

Gojko Perović nema problem sa mnom, nego sa istinom. Ja sam rekao da je on dio grupe koja se nelegitimno i suprotno ustavnim i demokratskim principima miješao u kreiranje naše izborne liste “Za budućnost CG” i sada se miješa u formiranje Vlade.

Rekao sam to jer je istina.

“Lično sam bio prisutan za istim stolom kada je Gojko Perović u telefonskom razgovoru sa Andrijom Mandićem, uslovljavao “podršku Crkve” sa stavljanjem tri njihova predstavnika na listu. Kako je meni i Milanu Kneževiću Andrija prenio, Gojko Perović je tada čak i zaprijetio povlačenjem Krivokapića sa liste, ako ne prihvatimo još trojicu “njegovih”. Andrija mu je tada vrlo oštrim tonom rekao “Povucite, ako je tako”. Upravo Gojko Perović, manirom DPS, komunističkog režima i Đukanovića poistovjećuje sebe sa crkvom”, ističe Medojević.

On tvrdi da nije pominjao crkvu, nego Perovića lično, jer se sam uvjerio da se miješa u dnevnu politiku i pokazuje izraženu strast prema moći, vlasti i uticaju.

“Kao da je zaboravio riječi Mitropolita Amfilohija koji je rekao “vlastodršci nisu država, kao što ni on nije crkva. Crkva je ovaj narod, sveštenstvo, a država je Sveti Petar Cetinjski, Sveti Petar Lovćenski Tajnovidac, Kralj Nikola, i ovaj narod””, naveo je Medojević.

Čitaj još:   PODGORICA Uhapšen Nebojša Medojević...

Crkva je, poručuje Medojević Gojku Peroviću, narod.

“A narod traži pravdu, promjene, demontažu totalitarnog režima, diskontinuitet od komunističkog uređenja, otvaranje dosijea UDBE, lustraciju, zabranu rada DPS, odgovornost za pljačku države i naroda i konfiskaciju opljačkane imovine i vraćanje narodu. Ja sam poslanik koji je hapšen zbog odbrane crkve, zajedno sa kolegama iz DF”, posjeća Medojević.

Poručuje da se zalaže za odvojenost crkve od države i poštovanje kanona crkve.

“Tako se zalažem i za poštovanja Ustava SPC i jedinstvo SPC. Sve do kad crkva ne odluči drugačije. U okviru reformi vezanih za demontažu bivšeg režima, zalažem se za pravnu, moralnu, materijalnu i političku rehabilitafiji žrtava komunističkog režima među kojima je i bivši Mitropolit Joanikije i 120 pobijenih sveštenika. Zalažem se za pravednu restituciji imovine koju su komunisti oteli crkvi”, naveo je Medojević.

Sve što radi, ističe Medojević, radi za dobro naroda, a samim tim i crkve.

“Tako mi Bog, Sveti Petar Cetinjski i Sveti Vasilije pomogli. Jer crkva nije Gojko Perović, nego narod”, poručuje Medojević.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Otvoren sam za dijalog i obavezan da poštujem Ustav

izvor: agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more