IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUTRA DŽENAZA: OTIŠAO JE VELIKI STRUČNJAK I ČOVJEK Sakib Malkočević… (foto)

Tužni haberi stižu, životnu bitku izgubio Sakib Malkočević, do skora bio je selektor juniorske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine dugogo je bio sportski radnik…

TUZLA: BiH, Sport, Fudbal, vijesti, nedelja… 25. X 2020… 10: 55… SUTRA DŽENAZA: OTIŠAO JE VELIKI STRUČNJAK I ČOVJEK Sakib Malkočević… (foto)

Nekadašnji selektor kadetske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević preminuo je danas u 55. godini nakon duge i teške bolesti.

Sakib Malkočević, do skora je bio selektor U17 BiH, prestalo je da kuca srce velikog trenera i čovjeka u 55 godini života.

Sam Sakib Malkočević se duže vremena borio sa teškom bolešću u Tuzli, a posljednjih godina je imao nekoliko teških operacija.

Ostat će upamćen kao najuspješniji omladinski selektor i to u historiji naše reprezentacije. Tri puta je odveo U17 BiH na EURO i šest puta je i igrao Elitnu rundu kvalifikacija.

Sa mnogo uspjeha je trenirao i matični klub FK Sloboda,u tuzlanskom klubu je bio i šef Omladinskog pogona i koordinator tima.

Čitaj još:   HOROR: Bombaški napad na policajce u Turskoj... (foto)

Posljednje dvije godine bio je skaut za omladinske igrače a i u Fudbalskom savezu BiH…

Zbog teške bolesti Malkočević je bio primoran da napusti rad i to prvo u reprezentaciji, svi su se nadali da će pobijediti u ovoj i to najvažnijoj utakmici, ali njegovo srce je nažalost večeras prestalo da kuca.

Vijest o Malkočevićevoj smrti je pogodila mnoge, što i ne čudi, ako se uzme u obzir da se radilo o sjajnom sportisti i prije svega čovjeku.

Vijest o Sakibovoj smrti pogodila je sve u FSBiH, ali i brojne prijatelje, kao i bivše fudbalere koji se putem društvenih mreža opraštaju od popularnog Soka…

Vijest o Malkočevićevoj smrti je pogodila mnoge, što i ne čudi, ako se uzme u obzir da se radilo o sjajnom sportisti i prije svega čovjeku…

U ponedjeljak posljednji ispraćaj velikog covjeka i stručnjaka kakav je bio Sakiba Malkočevića. Rahmet mu dusi i lijepi Dzennet od dragog Allaha dz

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more