IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRUĆE- HLADNO: Beogradske ,,Novosti“ prvo objavile, lažnu vijest o Amfilohijevoj smrti… (foto)

Mitropolit crnogorsko- primorski Amfilohije Radović preminuo je večeras – tako je glasila ,,ekskluzivna“ vijest na portalu ,,Večernjih novosti“ objavljena u 22 sata i 48 minuta…

BEOGRAD: Region, Zanimljivost, Putovanja, vijesti, petak…30. X 2020…09: 59 … VRUĆE- HLADNO: Beogradske ,,Novosti“ prvo objavile, lažnu vijest o Amfilohijevoj smrti… (foto)

KRENULO SE PRVO LAŽNOM VIJESTI DA JE Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović preminuo je večeras – tako je glasila ,,ekskluzivna“ vijest na portalu ,,Večernjih novosti“ objavljena u 22 sata i 48 minuta…

Ovo je bila kulminacija morbidne medijske utakmice koju su srpski mediji igrali tokom jučerašnjeg dana od prve vijesti da se drastično pogoršalo zdravstveno stanje mitropolita SPC u Crnoj Gori. 

Samo par ili u minutama nakon objave,,Novosti“ morala i da se oglasi Mitropolija crnogorsko-primorska koja je, bez navođenja konkretnog medija, a ,,povodom dezinformacija koje se pojavljuju“ konstatovala da je Amfilohijevo zdravstveno stanje ,,u odnosu na današnji izvještaj – nepromijenjeno“.

Nakon petnaestak minuta ,,Novosti“ su, bez ikakvog znaka izvinjenja same povukle lažnu vijest i objavile saopštenje MCP.

Čitaj još:   Prosječna plata u Sandžaku za 100 eura niža od prosjeka u Srbiji... (foto)

A onda je krenula lavina iz konkurentskih srpskih medija. Tako je tabloid ,,Kurir“ odmah izvijestio o lažnoj vijesti ,,Novosti“ iako je prethodno i sam prenio istu vijest sa istog portala. I da sve bude grotesknije, ,,Kurir“ koji citira Velibora Džomića da je stanje Amfilohija nepromijenjeno, drži – ispod te iste vijesti – vlastitu nepotvrđenu informaciju da je ,,Amfilohije na respiratoru i u indukovanoj komi“.

Srećom po Crnu Goru, tokom jučerašnjeg dana nijedan i to crnogorski medij, bez obzira na različite uređivačke koncepcije, nije objavio i tu nepotvrđenu informaciju zdravstvenom stanju mitropolita Amfilohija iako su sve redakcije bile zasute vijestima iz ,,povjerljivih i pouzdanih izvora“...

izvor Analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more