IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIJEPOLJE: ZA ŠESTORICU USLOVNE KAZNE poslije sporazuma sa Tužilaštvom… (foto)

Prijepoljaci, koji su prije dva dana uhapšeni u akciji suzbijanja korupcije su sklopili sa Tužilaštvom sporazum o priznanju krivice, na osnovu a i koga su osuđeni na uslovnu kaznu od šest mjeseci zatvora, nakon čega su pušteni da se vrate kući…

PRIJEPOLJE: Sandžak, Crna Hronika, vijesti, subota, 14. 11 . 2020… 10: 58… PRIJEPOLJE: ZA ŠESTORICU USLOVNE KAZNE poslije sporazuma sa Tužilaštvom… (foto)

U pritvoru su zadržani nekada prvi čovek opštine Dragoljub Zindović ali i prosvetni inspektor Mersid Mekić, inače on je i visoki funkcioner stranke Muamera Zukorlića.  

Osim da su “izvršili koruptivna dijela iz oblasti sporta i izdavanja i to halal sertifikata”, zasad nema novih informacija šta se uhapšenima tačno stavlja na teret.

Prema nezvaničnim saznanjima, pet osoba koje su sklopile sporazum o priznanju krivice bili članovi Komisije za raspodelu novca sportskim klubovima u 2017. god, dok je direktorka Predškolske ustanove “Miša Cvijović” suprotno zakonu nabavila halal setifikat za ustanovu a i na čijem je čelu.

Žitelji grada na Limu smatraju, da pojedinci koji su se “preko noći” obogatili i stekli stanove i skupocjene automobile zahvaljujući blagodetima vlasti oni moraju da odgovaraju.

Čitaj još:   FLORIDA: Uragan Micheal, usmrtio šest osoba, odnio i pijesak s plaža, uništio gradove...

Hapšenjem Zindovića “klupko” je tek počelo da se odmotava, pa sada od lisica strepe i njegovi najbliži saradnici sa kojima je vodio opštinu tokom minule četiri godine.

– Javna je tajna da je tokom prethodne četiri godine u Prijepolju najunosniji posao bilo izdavanje halal sertifikata. Šta će gvožđarama halal sertifikat, ti se prodaju li one hranu ili gvožđe? – pita se Milanko G., iz Prijepolja, dobro upoznat sa političkim dešavanjima u Prijepolju.

Početkom 2019. godine, takođe zbog koruptivnih radnji, uhapšena je i to Sabira Hadživadić, tadašnja direktorka Centra za socijalni rad, a i još jedna službenica te ustanove. Iste godine, dva mjeseca kasnije, na ruke su stavljene lisice i Borku Goluboviću, bivšem direktoru a to je i Elektrodistribucije u Prijepolju...

Izvor agencije

PRIJEPOLJE: Uhapšeni za krađu ”tešku” od 97.000 eura … (foto i video)

DANAS SU Policajci Uprave kriminalističke policije, policijskih uprava u Sremskoj Read more

SANDŽAK: U TEŠKOJ SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI JEDNO LICE NASTRADALO, VIŠE OSOBA POVRIJEĐENO

Prijepolje – U teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila večeras Read more