IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIH: Kako su na izborima prošli likovi sa pašteta, čokolada, lijekova… (foto)

Kandidati za odbornike koji su se reklamirali na prehrambenim artiklima, dezinfekcionim sredstvima, lijekovima, privukli pažnju tokom predizborne kampanje, ali prema glasovima, većini se isplatila ovakva promocija…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 17.11.2020… 09: 38… BIH: Kako su na izborima prošli likovi sa pašteta, čokolada, lijekova… (foto)

KRENIMO REDOM SNSD-ova odbornica za Skupštinu Broda Danijela Đukić, čije je lice krasilo “eurokrem”, osvojila je 369 glasova. Inače, pobjedu je i u Brodu je proglasila opozicija, piše N1.

Njen kolega Dragoslav Topić, je kao kandidat za odbornika Skupštine Banja Luka dijelio vitamine i tablete protiv bolova rapten K, osvojio je 2.771 glas, dok je Marinko Umičević, koji je sam bio na dezinfekcionim sredstvima, osvojio 2.621 glas.

Lik sa paštete Aleksandar Rapaić, kandidat za odbornika u Bosanskoj Gradiški, osvojio je svega 235 glasova.

Kandidati Ujedinjene Srpske za odbornike Skupštine Banje Luka koji a jesu tokom kamapanje dezinfikovali prostore, među kojima su bili isto i vjerski objekti, te dijelili toplomjere osvojili su i po nekoliko stotina glasova. Najviše ih je osvojio Neven Stanić – 1.033, dok je nosilac liste Milan Petković osvojio 731 glas. Ukupno, Ujedinjena Srpska je osvojila 9,9 posto glasova za odbornike u Banjoj Luci.

SDA- ov kandidat za načelnika općine Novi Grad Semir Efendić, koji se se i smiješio na čokoladama, prema rezultatima do devet sati jutros, ima 16.647 glasova, dok je Nedžad Ajnadžić kako kandidat za načelnika općine Centar, čije je ime bilo na vlažnim maramicama, dobio je eto toliko 4.895 glasova…

izvor N1

Čitaj još:   SARAJEVO: Ukinuta zabrana kretanja za osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina... (foto)
BIH Teška saobraćajna nesreća: Više stradalih, jedna povrijeđena osobe… (foto)

Saobraćajna nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima dogodila na Read more

PALA I LATVIJA Raduj se Bosno i Heregovino: Zmajevi izborili deseti Eurobasket… (foto)

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Latviju sa 79:73 Read more

SARAJEVO: Još jedan crni dan u BiH, umrle čak 43 osobe, 1.922 novozaraženih… (foto)

Entitetski zavodu u Bosni i Hercegovini i Brčko Distrikt izvjestili Read more