IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN SE USUDIO: Napisao komentar rezultata izbora u BiH i dobio žestok odgovor… (foto)

DRITAN JE bio prvi od političara iz regiona koji se usudio i oglasio povodom završenih izbora u Bosni i Hercegovini bio je lider crnogorskog Građanskog pokreta URA…

PODGORICA: Regija,Zanimljivosti,vijesti, utorak, 17.11.2020 08: 38… DRITAN SE USUDIO:Napisao komentar rezultata izbora u BiH i dobio žestok odgovor … (foto)

DRITAN je očito želio biti jedan od prvih političara regiona koji se eto oglasio povodom završenih izbora u Bosni i Hercegovini bio je eto sam Abazović, lider crnogorskog Građanskog pokreta URA.

Prema njegovim riječima, političke promjene koje su se desile u Crnoj Gori imale su velikog utjecaja i na političku scenu u BiH.

“Region zaslužuje više. Svi želimo novu vrijednost, nove ljude ali i novu nadu. Čestitam! Građani – uzmite svoju slobodu”, napisao je Abazović na Twitteru.

No, ubrzo je dobio žestok odgovor na istoj društvenoj mreži. Oglasio se prvo Titograđanin Miro.

“Talas promjena se nije mogao nikako proširiti iz CG, jer u CG su fašisti i klerofašisti na sceni došli. Dakle, došli su velikosrpski nacionalisti, ali došli su oni kojima je četnička ideologija u srcu, došli su oni kojima su Mladić i Karadžić heroji, došli su oni koji negiraju”, napisao je Miro u svom tweetu.

Čitaj još:   Predsjednik Bošnjačke stranke: Nije bilo zvaničnog poziva da uđemo u novu vlast Crne Gore... (foto i video)

U Bosni i Hercegovini su održani lokalni izbori, a i da se prema prvim preliminarnim rezultatima, zajednički kandidat Partije demokratskog progresa i Srpske demokratske partije Draško Stanivuković proglasio je pobjedu na izborima za gradonačelnika u Banjaluci.

Na čelu Banjaluke do sada je bio Igor Radojičić, kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), partije Milorada Dodika.

Stranka demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, sa druge strane, izgubila je skoro sve opštine u Kantonu Sarajevo.

Izvor: Radiosarajevo.ba

KUHALI SE TO U CRNOJ GORI: DRITAN, Mandatar i Bečića vode u nove nemire… (foto i video)

Prijedlog sporazuma je mandataru Zdravku Krivokapiću i Aleksi Bečiću već Read more

Čitaj još:   KLANJE SRBA U ŠPANIJI: Tražio VANZEMALJCE, uzeo nož, vezao ga za ogradu terase, stavio mu peškir preko očiju i počeo da ga kolje... (foto i video)
URNEBESNO: ”UZORNI STUDENT” VUČIĆ, TRI MU DESETKE I DEVETKA U INDEKSU… (foto)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio se danas da je završio Read more

Dnevni horoskop za 24. februar 2021. godine

Ovan flertuje, Bik postiže cilj, Blizancima dan za odluke, Rak Read more