IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Uhapšen pogrešni MIGRANT: MAROKANAC okrivljen za ubistvo Jasmina Berovića u Otesu… (foto i video)

Marokanac koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u tuči a u kojoj je ubijen Jasmin Berović u Otesu, ne može se dovesti u vezi s ovim događajem, saopćio je MUP KS…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, petak, 20.11.2020…19: 58… Uhapšen pogrešni MIGRANT: MAROKANAC okrivljen za ubistvo Jasmina Berovića u Otesu… (foto i video)

Policijski službenici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela izvršenih dana 17.11. u naselju Otes, područje općine Ilidže, i to pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došli su do saznanja da je lice inicijala A.H., opisa koji odgovara jednom od osumnjičenih, te je isti pronađen i lišen slobode dana 19.11.2020. godine.

Nakon kriminalističke obrade a urađenih službenih prostorijama izvršenih neophodnih provjera, utvrđeno je da se navedeno lice trenutno ne može se i dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, te je isti, obzirom da se radi o stranom državljaninu- migrantu, predat na dalje i te postupanje Službi za poslove sa strancima BiH ali i kao Terenski ured Sarajevo, gdje će i osigurati njegovo prisustvo i nadzor nad istim.

Čitaj još:   BERLIN: Raste pritisak vlast da Njemačka otvori granice... (foto)

Policija Kantona Sarajevo pod nadzorom i to i nadležnog Tužilaštva intenzivno nastavlja poduzimati mjere radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih djela – navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Advokat Hichama Aglarasa Mirsad Crnovršanin kazao je da u cilju njegove zaštite, kao i zaštite istrage koja je u toku, ne može otkrivati više od onoga što je saopćila policija.

– Nakon izvršenih provjera on se nije mogao dovesti u vezu sa slučajem, a policija radi dalje na rasvjetljavanju tog slučaja – kazao je Crnovršanin.

S obzirom na to da je Aglaras na uvjetnoj slobodi, budući da je osuđen zbog posjedovanja narkotika, Crnovršanin je pojasnio da se ta presuda neće opozvati, jer on u ovom trenutku nema status osobe osumnjičene za krivično djelo.

– Predat je Službi za poslove sa strancima. Radi se o čisto administartivnom postupku – pojasnio je advokat…

Izvor agencije

ZAŠTO SE GRAĐANI PLAŠE: Ostalo je da popovi počnu da pišu školske programe… (foto i video)

Građani se plaše vjerskog, ideološkog uticaja među najmlađom populacijom , Read more

PARIZ: Opljačkana čuvena draguljarnica, ukraden nakit vrijedan više od dva miliona eura… (foto)

Pariška draguljarnica Chaumet u blizini avenije Champs-Élysées opljačkana je, a Read more

Dnevni horoskop za 28. jul 2021. godine

Ribe dijele savjete Ovnu, Bika muči nervoza, Blizanci šire poslovanje, Read more