IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Uhapšen pogrešni MIGRANT: MAROKANAC okrivljen za ubistvo Jasmina Berovića u Otesu… (foto i video)

Marokanac koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u tuči a u kojoj je ubijen Jasmin Berović u Otesu, ne može se dovesti u vezi s ovim događajem, saopćio je MUP KS…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, petak, 20.11.2020…19: 58… Uhapšen pogrešni MIGRANT: MAROKANAC okrivljen za ubistvo Jasmina Berovića u Otesu… (foto i video)

Policijski službenici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela izvršenih dana 17.11. u naselju Otes, područje općine Ilidže, i to pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došli su do saznanja da je lice inicijala A.H., opisa koji odgovara jednom od osumnjičenih, te je isti pronađen i lišen slobode dana 19.11.2020. godine.

Nakon kriminalističke obrade a urađenih službenih prostorijama izvršenih neophodnih provjera, utvrđeno je da se navedeno lice trenutno ne može se i dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, te je isti, obzirom da se radi o stranom državljaninu- migrantu, predat na dalje i te postupanje Službi za poslove sa strancima BiH ali i kao Terenski ured Sarajevo, gdje će i osigurati njegovo prisustvo i nadzor nad istim.

Čitaj još:   DIREKTOR BOLNICE PROGOVORIO: Otkrili smo TEMPIRANU BOMBU, kako je samo virus ušao u bolnicu... (foto)

Policija Kantona Sarajevo pod nadzorom i to i nadležnog Tužilaštva intenzivno nastavlja poduzimati mjere radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih djela – navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Advokat Hichama Aglarasa Mirsad Crnovršanin kazao je da u cilju njegove zaštite, kao i zaštite istrage koja je u toku, ne može otkrivati više od onoga što je saopćila policija.

– Nakon izvršenih provjera on se nije mogao dovesti u vezu sa slučajem, a policija radi dalje na rasvjetljavanju tog slučaja – kazao je Crnovršanin.

S obzirom na to da je Aglaras na uvjetnoj slobodi, budući da je osuđen zbog posjedovanja narkotika, Crnovršanin je pojasnio da se ta presuda neće opozvati, jer on u ovom trenutku nema status osobe osumnjičene za krivično djelo.

– Predat je Službi za poslove sa strancima. Radi se o čisto administartivnom postupku – pojasnio je advokat…

Izvor agencije

Dnevni horoskop za 20. januar 2021. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

Voditeljica šutnjom poslala snažnu poruku profesoru “glume MIKI” koji je silovao svoje učenice… (foto i video)

Voditeljica Jelena Obućina večerašnju emisiju "Pregled dana" Newsmedia Adria počela je neuobičajeno- šutanjom i time Read more