IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRHOVI PLANINA OBIJELILI : Poznato kakvo se vrijeme očekuje narednih sedam dana… (foto i video)

U Sarajevu suho i hladno, prije podne umjereno oblačno i zatim dijelimično razvedravanje…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota,21.11.2020…13: 58…VRHOVI PLANINA OBIJELILI : Poznato kakvo se vrijeme očekuje narednih sedam dana… (foto i video)

U okruženju i u regionu juga Evrope se sutra očekuje suvo i hladno vrijeme, s lokalnom pojavom jutarnje magle i slabog mraza, oblačno i potom tokom dana djelimično razvedravanje, saopštio je i to Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine (FHZBiH).

Vijetar je slab, promjenljiv. Najniža temperatura od -4 do dva, a najviša od četiri do devet stepeni C.

U Sarajevu suho i hladno, prije podne umjereno oblačno, zatim dijelimično razvedravanje.

Vijetar slab, jugoistočni. Najniža temperatura od -2 do jedan C, najviša oko 7 stepeni C.

nedjelja 22.11.2020. godine
Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period. Onda ide stabilizacija vremenskih prilika ugodno i djelovati na većinu populacije. Usljed povremeno izraženije naoblake, kod osjetljivih osoba moguće su ali i umjerene poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Hronični bolesnici trebali bi reducirati aktivnosti u jutarnjim satima, kada će i biti hladno i mjestimično uz pojavu magle. Poželjno je a i toplije dijelove dana provesti na otvorenom.

Čitaj još:   MI OTKRILI: Prirodne načine kako se riješite podočnjaka i otoka... (recept)

U ponedeljak ujutro slab mraz, magla i niska oblačnost, koja će se u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka ponegde zadržati duže tokom dana. U ostalim krajevima malo do umereno oblačno, a na planinama pretežno sunčano.

Uveče i u toku noći na sijeveru oko rijeke Save, i da u utorak ponegdje i u brdsko- planinskim predjelima uz prolazno naoblačenje moguće su slabe mješovite padavine (kiša i snijeg), a zatim do kraja perioda uglavnom suho, stabilno i prosječno hladno vrijeme sa čestom pojavom magle kao i niskih oblaka u nižim predjelima, a sa više sunčanih intervala na planinama.

Podsjećanja radi, sinoć je na planinama pao i prvi snijeg i da koji je jutros zabijeleo vrhove Igmana, Jahotine i Maglaja.

http://ibalkan.net

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more