IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽU MINUSI I PRAVA ZIMA: Vrijeme za vikend i prvih dana u decembru… (foto)

Tokom prvog dana naredne nedelje u BiH se očekuje slaba kiša i susnježica a na planinama sa slabim snijegom. 

SARAJEVO: Region, Putovanja, Zanimljivosti,vijesti,petak 27. XI 2020…10: 09 …STIŽU MINUSI I PRAVA ZIMA: Vrijeme za vikend i prvih dana u decembru … (foto)

Period do 08.12. Anticiklona smještena iznad jugoistočne Evrope je i diktira vremenske prilike u našoj zemlji do kraja ovog mjeseca, uslovljava stabilno i suho vrijeme, ali i pojavu dugotrajne magle pogotovo na sjeveru, istoku i u centralnoj Bosni.

Početak decembra donosi promjenu vremenskih prilika. Nestabilno vrijeme i uz padavine očekuje se sve do kraja prognoznog perioda 8. decembra.

Temperaturni režim u narednih 15 dana biće ujednačen, pogotovo kada su u pitanju jutarnje temperature zraka, dok će dnevne uticati pojava magle, ali i duži sunčani intervali, pa će i temperaturne oscilacije tokom dana biti izraženije…

Jutarnja temperatura zraka između -2 i 5 C, na jugu zemlje do 7 C, a najviša dnevna do 15 stepeni C.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Sokolac -8; Bugojno i Drvar -7; Sarajevo -6; Jajce i Livno -5; Široki Brijeg i Srebrenica -4; Grude i Zenica -3; Bihać, Gradačac, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 0; Banja Luka, Bijeljina, Ivan Sedlo, Mostar i Prijedor +1 C…

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 2. april 2019. godine

petak 27.11.2020. godine
U Hercegovini i na planinama sunčano vrijeme usloviti i biće vrlo povoljne biometeorološke prilike, dok će zbog zadržavanja magle, naročito prvo i na sjeveru zemlje, biometeorološke prilike biti nepovoljne. Hronični bolesnici i meteoropate bi zbog toga mogli imati izraženije tegobe…

U subotu na sjeveru zemlje dugotrajna magla i niska oblačnost. U ostalim područjima sunčano prijepodne, dok je u drugoj polovini dana postepeno naoblačenje s juga. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 5 C, a najviša je dnevna od 6 do 15 stepeni.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana, kiša se očekuje i u ostalim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Krajem dana i tokom noći, padom temperatura kiša će prelaziti u susnježicu ili snijeg. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 4, a najviša dnevna od 0 do 13 stepeni.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Bosni sa slabom kišom ili susnježica, a na planinama sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka između -3 i 3, a dnevna temperatura se neće značajnije promijeniti u odnosu na jutarnje vrijednosti.

Čitaj još:   TOTALNI HAOS: Parižani, bježe i masovno odlaze uoči nove blokade!!! (foto i video)

http://iBalkan.net

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more