IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jutro oblačno i hladno, iznad Sarajeva – 4 °C… (foto)

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje i do 10°C, a najviša dnevna između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 14°C…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 29. XI 2020.. 10: 59 … Jutro oblačno i hladno, iznad Sarajeva – 4 °C… (foto)

Prije podne na zapadu Bosne lokalno može padati slaba kiša, u ostalim krajevima očekuje se oblačno vrijeme sa maglom. Od podneva postepeno razvedravanje i prestanak padavina poslije podne.

Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Da je najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, dok na jugu zemlje i do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

U Sarajevu prije podne oblačno sa magla, a u drugoj polovini dana je i sunčanije. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 °C

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -4, Livno -1, Bihać, Gradačac, Ivan-sedlo 0, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 1, Bugojno, Zenica 2, Grude, Široki Brijeg 6, Mostar i Neum 10 °C.

Temperaturni režim u narednih 15 dana biće ujednačen, pogotovo kada su u pitanju jutarnje temperature zraka, dok na dnevne uticati pojava magle, ali i duži sunčani intervali, pa će i temperaturne oscilacije tokom dana biti izraženije.

Čitaj još:   VIRIJEME DANAS: Prvi dan u 2020 sunčan, temperature u plusu... (foto)

Jutarnje temperature do kraja prognoznog perioda kretat će se od -1 do 4 u Bosni, te od 4 do 9 stepeni u Hercegovini, dnevne u Bosni između 6 i 11, u Hercegovini od 10 do 15 °C.

nedjelja, 29.11.2020. godine
Hladno vrijeme,praćeno padavinama,loše će djelovati na većinu populacije. Moguće reakcije na promjenu u reumatskim bolovima, nervoze, glavobolje , u noći problemi sa snom. Pri tome je i dalje poželjno posvetiti pažnju prvo i odijevanju, te ne pretjerivati sa aktivnostima.
ponedjeljak, 30.11.2020. godine
Biometeorološke prilike relativno su povoljne. Povećana naoblaka u Bosni ponajviše će djelovati na nešto lošije raspoloženje kod osjetljivih osoba. Dok temperature će i dalje biti niske, što će usloviti određene probleme. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše jake. Prilikom boravka otvorenom poželjno je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, osobito tokom jutra i večeri.

Čitaj još:   NEBOJŠA Medojević: Sve članice UN imaju po jednu stolicu u Njujorku, samo Crna Gora ima dvosjed... (foto)

http://iBalkan.net

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more