IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PALA I LATVIJA Raduj se Bosno i Heregovino: Zmajevi izborili deseti Eurobasket… (foto)

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Latviju sa 79:73 zahvaljujući pobjedi izborili smo deseti put u svojoj historiji na Eurobasket.

SARAJEVO: BiH, Sport, košarka, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 29. XI 2020… 23: 09…PALA I LATVIJA Raduj se Bosno i Heregovino: Zmajevi izborili deseti Eurobasket… (foto)

Dakle da je za razliku od susreta protiv Bugarske već na startu meča i protiv Latvije vidjelo se da organizacija napada i ne ide tako teško.

Gosti su bolje ušli u meč, napravili seriju, no Bosnićevi izabranici oni su do šeste minute već stigli prve prednosti kada je Emir Sulejmanović pogodio tricu u šestoj minuti prve četvrtine.

Uslijedila je i trica Robersona, no i gosti su se držali, iako je na obje strane bilo mnogo grešaka.

Prvih deset minuta na kraju je završeno sa 20:17 u korist našeg tima, ali i tehničkom za selektora Zmajeva Vedrana Bosnića.

I u drugoj četvrtini dosta smo se mučili s organizacijom napada. Opet je bilo dosta grešaka, no srećom po nas griješio je i protivnik.

Druga četvrtina uglavnom se igrala u egalu, da bi se naš tim u posljednje dvije minute odlijepio na “plus 12” ponajviše zahvaljujući dvije vezane trice koje su pogodili Kamenjaš i Roberson, a sve začinio Lazić sa dva pogođena “penala”.

Čitaj još:   DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA...

U trećoj četvrtini Zmajevi možda odigrali u najbolju dionicu utakmice. Ponovo su dalekometni šutevi za tri poena Sulejmanovića i Robersona u finišu ove dionice napravili prednost, te dva slobodna bacanja koja je realizovao Lazić, pa su naši košarkaši u odlučujuću dionicu ušli sa 15 poena prednosti (60:45).

Latviju je u završnih deset minuta krenuo šut, a tricama su topili našu prednost. Greške naše selekcije išle su im na ruku. Ipak, nakon što su nam prišli na četiri poena razlike, Bosnić je pozvao time-out.

Nakon minute odmora igra našeg tima se stabiliovala, smanjili smo broj grešaka, a uz dobar skok u napadu smo na kraju stizali do važnih poena.

Ključne poene u finišu za pobjedu rezultatom 79:73 postigao je Kenan Kamenjaš, uz dobre asistencije Robersona.

BiH- Latvija 79:73 (20:17; 20:11, 20:17, 19:28)

Naša selekcija je u kvalifikacijama zabilježila pobjede nad Latvijom dva puta (62:61 i 79:73) i Bugarskom (88:49), dok je jedini poraz upisala protiv Grčke (70:65).

Do kraja kvalifikacija BiH igra protiv Grčke 19. februara i Bugarske tri dana kasnije iduće godine.

Čitaj još:   DEJAN Savićević o SUKOBU sa bivšom ministricom VESNOM Bratić... (foto)

Evropsko prvenstvo se trebalo održati u septembru 2021. godine, no da zbog pandemije koronavirusa je pomjereno za septembar 2022. godine, a trebalo bi se održati u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj.

Izvor: ibalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

DANAS NESTABILNO S PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM…

LJETO SE BAŠ ZAINATILO: Evo gdje će, kada i koliko Read more