IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HEROJ IZ NOVOG PAZARA: ICO INSPEKTOR rukom zaustavio krvarenje upucanoj MELIHI (video)

U današnjoj pucnjavi koja je potresla Novi Pazar, a koja se odigrala ispred Policijske uprave Novi Pazar, pored ranjenog Mersudina. K, teške povrede zadobila je slučajna prolaznica Meliha Muminović (32) iz ovog grada. Povrijeđenog Mersudina je civilnim automobilom u opštu bolnicu Novi Pazar prebacio njegov suvozač, dok je Melihi u pomoć pritekao inspektor Ivan Milojević, među građanima poznatiji kao Ico.

Ivan je Melihi pružio prvu pomoć, pokušao da zaustavi krv i održi je u stanju svijesti dok ne dođe Hitna pomoć.

Prema riječima očevidaca, Ivan je u potpunosti bio priseban, shvatio je ozbiljnost situacije i istrčao iz zgrade Policijske uprave kako bi pomogao povrijeđenoj. Hitna služba je brzo stigla, ali mnogi očevici kažu da nije bilo Ivana, ko zna kako bi se cjela priča završila.

“Ovaj hrabri policajac je svojim rukama pokušavao da zaustavi krvarenje i držao ženu budnom. Hitna služba je došla posle nekoliko minuta”, rekao nam je Rejhan iz Novog Pazara.

Čitaj još:   SPORT JE POTPUNO PAO U DRUGI PLAN: Još jedan "Veliki Turski klub" istupio iz lige i završio sezonu! (foto)

Milojeviću ovo nije prvi herojski podvig, on je zbog mnogih ranijih poduhvata više puta nagrađivan, i to od Ministra unutrašnjih poslova 2009. godine, Gradonačelnika Novog Pazara, te je 2016. godine dobio plaketu za više herojskih djela od Policijskog sindikata Republike Srbije.

On je 2016. godine van dužnosti i nenaoružan, hitrom i hrabrom reakcijom savladao dvojicu napadača u centru Novog Pazara.

U tom trenutku, ispred kafića pedestak metara od njega, došlo je do pucnjave u kojoj je Haris U. potegao pištolj i počeo da puca ka Dž.Š., iako je u blizini bilo preko hiljadu ljudi.

Podsjetimo, kako su javili lokalni novopazarski mediji, u pucnjavi koja se oko 15.30 sati odigrala u blizini policijske uprave u tom gradu, ranjene su dvije osobe. Prema prvim informacijama, automobil u pokretu, u kome su se nalazili otac i sin, ispalili su više hitaca u pravcu M. K., koji je ranjen, a slučajno je ranjena i jedna prolaznica. Policija je blokirala ovaj dio Novog Pazara i trenutno traga za napadačima.

Čitaj još:   DETALJI MASAKRA iz supermarketa: Iz mržnje prema crncima ubio 10 ljudi, sve prenosio uživo... (foto, video)

izvor: nova.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more