IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA POMOĆ IZ ANKARE: Turska pomaže Oružane snage BiH… (foto)

U skladu s Implementacionim protokolom, osigurana je finansijska pomoć Republike Turske, vrijedna 3,5 miliona turskih lira…

ANKARA: Regija, Ekonomija, vijesti, utorak, 29.12.2020…19. 54… VELIKA POMOĆ IZ ANKARE: Turska pomaže Oružane snage BiH… (foto)

Na sjednici je utvrđen Prijedlog sporazuma o vojno-finansijskoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske i Implementacioni protokol o finansijskoj pomoći između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske.

Radi se o donaciji vrijednoj 200 miliona turskih lira (oko 43 miliona KM) za Ministarstvo odbrane BiH kojom Turska u narednim godinama želi pomoći u rješavanju pitanja opremljenosti i osposobljenosti elemenata sistema odbrane BiH i realizovanja aktivnosti iz programa iste bilateralne vojne saradnje.

U skladu s Implementacionim protokolom, osigurana je finansijska pomoć Republike Turske, vrijedna 3,5 miliona turskih lira, za stručno usavršavanje pripadnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga koji pohađaju obuku/kurseve organizovane/koordinisane u centrima za obuku turskih oružanih snaga.

Prijedlog sporazuma i Implementacioni protokol bit će direktno dostavljeni Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika predložen je ministar odbrane BiH.

Čitaj još:   VURUŠIĆ UPOZORAVA: Porfirijeve riječi zaudaraju na RAT, sada znamo koja je srpska politika i za što se pripremaju…

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more