IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA POMOĆ IZ ANKARE: Turska pomaže Oružane snage BiH… (foto)

U skladu s Implementacionim protokolom, osigurana je finansijska pomoć Republike Turske, vrijedna 3,5 miliona turskih lira…

ANKARA: Regija, Ekonomija, vijesti, utorak, 29.12.2020…19. 54… VELIKA POMOĆ IZ ANKARE: Turska pomaže Oružane snage BiH… (foto)

Na sjednici je utvrđen Prijedlog sporazuma o vojno-finansijskoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske i Implementacioni protokol o finansijskoj pomoći između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske.

Radi se o donaciji vrijednoj 200 miliona turskih lira (oko 43 miliona KM) za Ministarstvo odbrane BiH kojom Turska u narednim godinama želi pomoći u rješavanju pitanja opremljenosti i osposobljenosti elemenata sistema odbrane BiH i realizovanja aktivnosti iz programa iste bilateralne vojne saradnje.

U skladu s Implementacionim protokolom, osigurana je finansijska pomoć Republike Turske, vrijedna 3,5 miliona turskih lira, za stručno usavršavanje pripadnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga koji pohađaju obuku/kurseve organizovane/koordinisane u centrima za obuku turskih oružanih snaga.

Prijedlog sporazuma i Implementacioni protokol bit će direktno dostavljeni Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika predložen je ministar odbrane BiH.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 6. novembar 2020. godine

izvor agencije AA

Džoni Štulić traži milione eura: “Moji prihodi slivali su se u vaše kofere…” (foto i video)

Branimir Džoni Štulić, nekadašnji frontmen benda Azra, već četiri decenije Read more

Dnevni horoskop za 5. mart 2021. godine

Uspjeh za Ovna, Bik traži sigurnost, Blizanci u akciji, Rak Read more