IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KONAČNO POZNAT Uzrok smrti osmero mladih koji su pronađeni u vikendici u BiH … (foto)

Nezapamćena tragedija dogodila se u novogodišnjoj noći u Posušju, život su izgubili tada, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak,14.01.2021, 12.26.. KONAČNO POZNAT Uzrok smrti osmero mladih koji su pronađeni u vikendici u BiH … (foto)

Trovanje ugljenmonoksidom uzrok je smrti osmero mladih koji su pronađeni mrtvi u vikendici na Tribistovu u općini Posušje, pokazali su nalazi vještačenja krvi, obavljenih u Sarajevu, a koje je potvrdio tužilac Tužilaštva ZHK Josip Aničić.

– Nakon izvršene analize krvi, utvrđeno je da je kod svih osam osoba došlo do intoksikacije ugljičnim monoksidom s utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna – potvrdio je Aničić.

Podsjećamo, u nezapamćenoj tragediji koja se dogodila u novogodišnjoj noći u Posušju, život su izgubili Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković.

Čitaj još:   Memić: Dok Zukorlić optužuje Ljajića , stranačke funkcionere Zukorlićeve Stranke hapse za razne malverzacije

Vikendica u kojoj su zatečeni, nije imala električnu energiju pa su oni sa sobom donijeli agregat za proizvodnju struje.

Agregat se nalazio u ostavi, na kojoj je bio mali prozor koji je bio otvoren na kipu, jer je kroz njega bio provučen kabl preko kojeg je u prostoriju gdje su bili mladi, provedena struja.

Pretpostavka je da je upravo tuda smrtonosni plin dospio u sobu gdje su se nalazili.

izvor agencije