IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUADA Zoronjić, sa dva od 976 glasova na izborima, o Rezoluciji o Srebrenici otkrila pravo političko lice… (foto)

Najbolja ilustracija bezprizornosti i lažnog moralisanja GP URA ogleda se u tome da pridike BS upućuje Suada Zoronjić, je uspjela i da u svom biračkom mjestu osvojila je svega dva glasa od 976 izašlih birača…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, četvrtak, 14.01.2021…09.26… SUADA Zoronjić, sa dva od 976 glasova na izborima, o Rezoluciji o Srebrenici otkrila pravo političko lice… (foto)

Ponovno nepristojno reagovanje Građanskog pokreta GP URA na inicijativu Bošnjačke stranke BS da se usvoji Rezolucija o Srebrenici je odraz nemoći i želje ove političke grupacije da sa dnevnog reda uklone neugodne teme, ocijenili su u BS.

Kako su kazali, najbolja ilustracija bezprizornosti i lažnog moralisanja GP URA ogleda se u tome da pridike BS upućuje Suada Zoronjić, koja je uspjela u svom biračkom mjestu da osvoji svega dva glasa od 976 izašlih birača.

“Pitamo se kome moralne lekcije može držati gospođa koja ima ovoliku podršku u svom biračkom mjestu?

Vrlo jasno smo u prethodnim saopštenjima iznijeli stavove pred javnost Crne Gore zašto je usvajanje Rezolucije o Srebrenici važno, zašto baš u ovom trenutku i zašto ćemo insistirati na ovoj temi i dalje…

Da nije BS, o genocidu u Srebrenici se ne bi govorilo ni danas. Naša je moralna obaveza da na svakom mjestu podsjećamo na stradanje nedužnog bošnjačkog naroda u Srebrenici i ne vidimo zbog čega gospođa Zoronjić uopšte reaguje na ovakve tvrdnje”, rekli su u BS.

Očigledno, kako dodaju, da pojedine partije poput URE, žele da pobjegnu od ove teme, za njih neugodne teme i izjašnjavanja u Skupštini, pa se kriju iza jeftinih populističkih saopštenja i ataka na BS po principu napad je najbolja odbrana.

Čitaj još:   UŽIVO- ZAGREB: Udar, eksplozija i velika rupa, pojavila se slika, nešto je palo s neba, na asfaltu je golema rupa! (foto, video)

Oni očekuju da će Zoronjić stavove oko Srebrenice i genocida usaglasiti sa poslaničkim klubom GP URA i da će, ukoliko joj Državna izborna komisija bude verifikovala mandat, podržati rezoluciju.

“I ne samo ona, već da drugim poslanicima URA-e objasni da odbijanje da podrže navedenu rezoluciju znači negiranje genocida u Srebrenici. Razumijemo i nervozu koja je ovih dana prisutna kod URA-e, jer nije lako objasniti da jedna prograđanska partija sjedi u koaliciji prvo i sa partijama koje otvoreno, javno negiraju genocid. To sad neće oprostiti građani Crne Gore. Podsjećamo gospođu Zoronjić da su naši bivši koalicioni partneri potpuno jasni kada je u pitanju odnos prema genocidu”, rekli su u BS.

Oni navode da je prethodna vlast konkretno pokazala pijetet prema žrtvama Srebrenice.

“I ne samo URA, već i ostali konstituenti vlasti, pa i Prava Crna Gora. Pokažite javnosti da ste na braniku pravih vrijednosti i jednakih šansi za sve građane, umjesto što zapošljavate članove svojih porodica. BS je časno obavljala svoj dio posla u prethodnoj Vladi i bila dio svih pozitivnih procesa”, naveli su u BS, poručujući da ih neće zaustaviti u zaštiti interesa bošnjačkog naroda.

Poručuju i da je prošlo vrijeme sakrivanja političkih stavova, lažnog predstavljanja i obmanjivanja javnosti i da ćemo mnoge istjerati na čistac.

“Pokazaćemo javnosti, u potpuno demokratskom duhu, kroz ustaljene procedure i na sjednicama Skupštine kao i na drugim odgovarajućim tijelima svačije političko lice. Usvajanje Rezolucije o Srebrenici prvo se pokazalo prvo i kao dobar mehanizam razgolićavanja nedefinisanih partija, poslanika zakulisnih političkih ciljeva platformi. Razumijemo nervozu Zoronjić i GP URA, ali moraju se navići da se ne mogu igrati sa ovako važnim temama kakva je pitanje usvajanja Rezolucije o Srebrenici”, zaključili su u BS.

izvor agencije

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 30. oktobar 2018. godine
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more