IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISPOVJEST BELKISE, BISERINE SESTRE, UBIJENE U PEŠTERSKOM MASAKRU: UBIJEN JE NAJLJEPŠI OSMJEH…

Bisera i ja smo odrasle zajedno, bile smo nerazdvojne. Bila je uvjek uz mene kao starija sestra, spavale smo u istom krevetu, jele iz istog tanjira… Uvjek se šalila i pravila dobru atmosferu i u ovom poslednjem periodu kada su svi znali da ima problema, ovim riječima priča Belkisa Osmanlić, sestra ubijene Bisere Š. koju je zajedno sa majkom Šefikom i ocem Fehimom ubio Endin T., a zatim izvršio samoubistvo nekoliko sati kasnije.

Endin je upao na porodičnu proslavu u selu Rasno u sjeničkom kraju, pošto je Biserin brat Bekim slavio rođenje djeteta. U svom krvavom piru Endin je povrijedio i Bekima i još dvoje rođaka i pobjegao.

Kako je ispričala Biserina sestra, ona je u selo Rasno, u svoj rodni kraj, iz Nemačke došla zbog rođenja djeteta.

– Mnogo je bila vezana za svoju porodicu, posebno za brata jer je samo njega imala. U svoj rodni kraj je došla zato što je brat trebalo da dobije dete i došla je da bi bila uz snaju i brata. U međuvremnu ja sam se udala, bila je uz mene. Ispratila me, ona me je spakovala, plačući. Samo oni koji nas znaju, znaju koliko smo bile vezane – priča nam neutješna žena.

Kako kaže, Bisera je bila veoma vedra osoba i uvjek se smijjala, uprkos problemima koje je imala.

– Uvjek se šalila i pravila dobru atmosferu i u ovom zadnjem periodu kada su svi znali da ima problema. Svi su to znali i svi su živjeli teško sa tim ali se na njoj to nije moglo vidjeti, bila je jaka zbog svoje djece i uvjek se nadala da će se to dobro završiti – kaže Biserina sestra.

Čitaj još:   PEŠTER I JEZIVA TIŠINA: DŽENAZA ŽRTAVA KRVAVOG ZLOČINA (foto)

Njih dve nisu bile rođene sestre, ali pošto rođenije nisu imale, odlučile su da to budu jedna drugoj. Bisera je, kaže, uvjek bila uz nju, spavale su u istom krevetu, jele iz istog tanjira.

– Mnogo smo ličile jedna na drugu, a dijelile smo i tugu i radost. Ona je bila jedna jaka djevojka, na njenom licu se nikada nije mogla videti tuga, vješto je prekrivala sve probleme. Mogla sam ja to uvjek da osjetim i uvjek sam znala do detalja svaki njen problem… Ali uvjek! – priča ona.

Bisera je voljela da druge čini srećnim. Bila je dobra majka, kaže sestra, a voljela je svu djecu ovog svijeta.

– Bez nje više ništa nema smisla. Ubijen je najljepši osmjeh. Oduzet je život mom životu. Ona je bila posebno stvorenje. Imala je velike planove, maštala da joj djeca budu uspješna. Onda kada smo mi tugovali zbog nje i zbog svega sto proživljava, ona je tešila nas, kao da se njoj ništa ne dešava… Jedino što sada mogu da uradim za nju je da budem uz našeg brata koji je ovo preživio. Znam kada bi mogla, rekla bi mi da joj čuvam Šejlu i Amana. To ću se potruditi za moju ružu rumenu – kaže neutješna žena.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Policija uhapsila trojica napadača na Ugljanina... (foto)

Njihov brat Bekim je dobro, operisan je i u stabilnom je stanju.

O tome šta je Endina, Biserinog bivšeg supruga, natjeralo na ovako jeziv korak, može se samo nagađati budući da je nekoliko sati poslije zločina izvršio samoubistvo. Kako je jedan rođak rekao, Bisera i njen bivši već neko vrijeme nisu živjeli zajedno.

(Kurir.rs/Blic)

PEŠTER I JEZIVA TIŠINA: DŽENAZA ŽRTAVA KRVAVOG ZLOČINA (foto)

Na seoskom mezarju u Rasnu, selu koje pripada Opštini Sjenica na Read more

TUGA DO NEBA NA PEŠTERI: SUTRA DŽENAZA UBIJENE BISERE SA RODITELJIMA

Na Odjeljenju patologije i sudske medicine Opšte bolnice u Novom Read more

OVO JE ENEDIN TURKOVIĆ- TROSTRUKI UBICA SA PEŠTERI

SJENICA – Enedin Turković (44) ubio je bivšu suprugu Biseru Read more