IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Preko 200 dženaza i sahrana više nego u predhodnoj godini… (foto)

Prema zvaničnom izvještaju Pogrebne službe, mediji koji je imao uvid, u 2020. godine bilo je 779 dženaza i sahrana, a godinu dana prije toga 561…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 19.01.2021…12.26…NOVI PAZAR: Preko 200 dženaza i sahrana više nego u predhodnoj godini… (foto)

Javno komunalno preduzeće “Gradska čistoća“ organizovalo je prošle godine na gradskim grobljima u Novom Pazaru 218 sahrana (dženaza) više u odnosu na 2019. godinu, saznaje radio Sto plus.

Prema zvaničnom izvještaju Pogrebne službe, u koji je uvid ima jedan od medija, 2020. godine bilo je 779 dženaza ili sahrana, a godinu dana prije toga 561.

Osim toga, tokom obe godine preminulo je ukupno još po osam beba.

Najdrastičnija razlika zabilježena je tokom juna, jula i decembra, kada je bilo gotovo duplo, odnosno tri puta više sahrana.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Broj zaposlenih i nezaposlenih skoro izjednačen... (foto, video)

Pod ingerencijom ovog komunalnog preduzeća nisu seoska groblja, na kojima se po nekim proračunima sahrani od 15 do 20 odsto preminullih sa terirotije Novog Pazara.

Novi Pazar kao centar Sandžaka je tokom juna i jula prošle godine bio i to žarište korona virusa u Srbiji, kada su brojni ljekari došli na ispomoć svojim kolegama, a grupa građana već pola godine protestuje isped Opšte bolnice tražeći smjenu direktora Meha Mahmutovića i odgovornost za tadašnje stanje i veliki broj umrlih.

Izvor: Radiostoplus.com

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more