IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PEŠTER I JEZIVA TIŠINA: DŽENAZA ŽRTAVA KRVAVOG ZLOČINA (foto)

Na seoskom mezarju u Rasnu, selu koje pripada Opštini Sjenica na Pešterskoj visoravni danas u podne ukopanii su Bisera Šemović (30), njeni roditelji Fehim (64) i Šefka (60) koje je ubio Biserin bivši suprug Enedin Turković (44). U isto vrijeme, ali na mezarju u selu Doliće, sahranjen je Enedin Turković, koji je nakon masakra koji je počinio u kući bivše tazbine izvršio samoubistvo u selu Doliće.

Teške tjelesne povrede zadobio je i Biserin rođeni brat Bekim kojeg je bivši zet nekoliko puta pucao u predelu grudnog koša i ruke, a lakše je povrijeđeno i dvoje komšija porodice Šemović koji su pogođeni u noge. Prema informacijama do kojih smo došli niko od njih nije životno ugrožen.

Podsjećanja radi, masakar u selu Rasno dogodio se u subotu oko 11 sati ujutru. Tada je Enedin automobilom došao do kuće svoje bivše supruge i počeo da puca. U dnevnoj sobi, hicima iz pištolja za koji je imao dozvolu, ubio je Biseru, Fehima i Šefku, pored ovog trostrukog ubistva, Enedin je  ranio  i bivšeg šuraka Bekima i dvoje komšija, a sve vreme u susjednoj sobi bila su njegova i Biserina deca koja su čula krike, zapomaganje i pucnje, kao i Bekimova supruga, koja je prema tvrdnjama očevidaca pobjegla u sobu gdje su djeca, kada je Enedina ugledala sa pištoljem na vratima kuće.

Čitaj još:   ISPOVJEST BELKISE, BISERINE SESTRE, UBIJENE U PEŠTERSKOM MASAKRU: UBIJEN JE NAJLJEPŠI OSMJEH...

Prema tvrdnjama prisutnih, Enedin je prije pucanja stao na  vrata od sobe, i rekao: “Šemovići, došao vam je kraj” i onda ranio šuraka, a potom ubio bivšeg tasta, suprugu i na kraju taštu.

Prema informacijama , Bisera i Enedin su godinama živjeli i radili u Berlinu, a do razvoda je došlo prošle godine, nakon sudske odluke Biseri je dodeljeno starateljstvo nad djecom i to bi takođe mogao da bude jedan od razloga zašto Enedin nije mogao da podnese razvod braka.

izvor: sjenicke novine

TUGA DO NEBA NA PEŠTERI: SUTRA DŽENAZA UBIJENE BISERE SA RODITELJIMA

Na Odjeljenju patologije i sudske medicine Opšte bolnice u Novom Read more

OVO JE ENEDIN TURKOVIĆ- TROSTRUKI UBICA SA PEŠTERI

SJENICA – Enedin Turković (44) ubio je bivšu suprugu Biseru Read more