IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SJENICA: NAKON NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE OSTALO PITANJE ZAŠTO? Mještani i dalje u nevjerici, KAŽU DA JE RIJEČ O…

Bisera Šemović (30), njeni roditelji Fehim (64) i Šefka (60), koje je u subotu ujutru u selu Rasno ubio Enedin Turković (44), pokopani su na seoskom groblju u prisustvu velikog broja rođaka, prijatelja i komšija.

Mještani Rasna kažu da takvu tragediju ne pamte i da su i dalje u nevjerici zbog svega što se desilo tog kobnog jutra.

– U sekundi djeca ostaše bez majke, nane i deda, siročići. Ostah ja bez brata i snahe, zamalo i bratanca. Zašto? Niko ne zna – kaže Ramiz, Biserin amidza i Fehimov brat.

Nakon pola sata, petnaestak kilometara dalje, na groblju u selu Doliće sahranjen je i Enedin, koji je nakon krvavog pira u domu bivše supruge, tokom kojeg je teško ranio i njenog brata Bekima (35) i dvoje komšija, izvršio samoubistvo.

U čudu su i dalje i njegovi poznanici. Niko ne zna šta ga je natjeralo na takav zločin. O njemu govore kao o požrtvovanom radniku, poštenom i vrijednom čovjeku iz ugledne, domaćinske porodice. O motivima se na Pešteru i dalje nagađa i niko pouzdano ne zna zbog čega je Enedin, sa pištoljem i nekoliko okvira municije, krenuo iz Dolića u Rasno gdje su Šemovići proslavljali rođenje Bekimove bebe i spremali se da isprate Biseru za Nemačku.

Čitaj još:   KOSOVO: Sprema spisak meta, ULAZAK u Interpol...

Kada je stigao u dom bivše tazbine, Enedin je ispalio 11 hitaca, prvo je pucao u Bekima, teško ga ranio, a potom usmrtio Fehima, Biseru pa Šefku, dok je dvoje komšija, majka i sin, ranjeno slučajnim rikošetima. Dok je sve to trajalo, Enedinova i Biserina djeca su bila u susjednoj sobi, igrajući se sa tek rođenom bebom i dajnicom. Nakon toga su ih odveli u drugo selo, kako bi ih sklonili i zaštitili od svega što se desilo. Enedin je poslije zločina pobjegao u rodno Doliće gdje se nekoliko sati skrivao od policije, a kada je otkriven i shvatio da neće moći da utekne, izvršio je samoubistvo.

izvor: pink.rs

PEŠTER I JEZIVA TIŠINA: DŽENAZA ŽRTAVA KRVAVOG ZLOČINA (foto)

Na seoskom mezarju u Rasnu, selu koje pripada Opštini Sjenica na Read more

TUGA DO NEBA NA PEŠTERI: SUTRA DŽENAZA UBIJENE BISERE SA RODITELJIMA

Na Odjeljenju patologije i sudske medicine Opšte bolnice u Novom Read more

OVO JE ENEDIN TURKOVIĆ- TROSTRUKI UBICA SA PEŠTERI

SJENICA – Enedin Turković (44) ubio je bivšu suprugu Biseru Read more