IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROLJEĆE U JANUARU, ALI NE ZADUGO: Vrijeme u narednih nekoliko dana… (foto)

Umjerena oblačnost i sunčanije, a najviša dnevna između 4 i 13 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 21.01.2021, 10.58… PROLJEĆE U JANUARU, ALI NE ZADUGO: Vrijeme u narednih nekoliko dana… (foto)

Prema sinoptičkim kartama, na vrijeme u Bosni i Hercegovini i dalje utiče anticiklona, što uslovljava stabilno, suho i hladno vrijeme širom zemlje. Prema prognoznim modelima, promjena vremenskih prilika izgledna je od 20. do 25. januara kada se uz vjetar južnog smjera očekuju padavine širom zemlje, koje će na jugu biti nešto obilnije.

U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Nešto manje oblačnosti i sunčanije se očekuje u sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima. Vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a najviša dnevna između 4 i 13 stepeni.

četvrtak 21.01.2021. godine
Slično kao i proteklog dana, uz relativno nepovoljne biometeorološke prilike i nešto lošiju opštu sliku u Hercegovini. Promjena vremena praćena kišom i južinom uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Prije podne će biti ugodnije, u drugom dijelu dana, uz neuobičajeno visoke temperature. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti. Preporučljivo je ne izlagati se jačim fizičkim naporima.

Čitaj još:   SRBIN, prijeti mu 40 god robije, uhapšen u KANU: Odmarao se s porodicom u luksuznoj vili na francuskoj obali... (foto)

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. U ostalim područjima slabije padavine. Vjetar južnog smjera s jakim, lokalno i olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 8, a najviša dnevna do 12 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme s kišom. Ponegdje su uz kišu mogući i pljuskovi s grmljavinom. U planinskim dijelovima sa susnježicom ili slabim snijegom. Intenzivnije padavine na jugu i jugozapadu. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 8, a najviša dnevna do 13 stepeni.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme s kišom, u višim područjima sa većom susnježicom i snijegom. Tokom dana, padavine će oslabjeti i postepeno će i prestati. U večernjim satima nove padavine. Jutarnja temperatura zraka i to između 0 i 5, a najviša dnevna između 4 i 9, na jugu do 11 Celzijevih stepeni …

http://iBalkan.net.

DANAS PADA SLABA KIŠA: Vrijeme u narednih nekoliko dana…

DANAS U jutaranjim satima i prijepodne sa slabom kišom, ponegdje Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more