IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZASTRAŠUJUČI GRAFITI NA SJEVERU CRNE GORE: “Oj Pazaru novi Vukovaru”, “živiš Arkane”, “Kolji Šiptare”… (foto)

Poruke koje lede krv u žilama. na fotografjama koje se dijele na društvenim mrežama piše: “Kolji Šiptare”, “živiš Arkane”, “Srebrenica”, “Oj Pazaru novi Vukovaru”…

BERANE: Crna Gora, Crna Hronika, vijeti, nedelja, 24.01.2021, 09.27… ZASTRAŠUJUČI GRAFITI NA SJEVERU CRNE GORE: “Oj Pazaru novi Vukovaru”, “živiš Arkane”, “Kolji Šiptare”… (foto)

Zastrašujući grafiti na jednoj zgradi u Beranama, naselje Dolac, sa porukama koje lede krv u žilama.

Na fotografjama koje se dijele na društvenim mrežama piše: “Kolji Šiptare”, “živiš Arkane”, “Srebrenica”, “Oj Pazaru novi Vukovaru”.

Ove jezive poruke udaraju na međuvjerski sklad, prenosi portal CdM.

Sramne su poruke koje pozivaju na klanje siju mržnju i strah, a morale bi biti dovoljne da neko od nadležnih reaguje i pravdi privede počinioce.

Foto. Facebook

Inače, ovo nije prvi put da na ovom napuštenom objektu osviću grafiti sa porukama mržnje. I ranije je to bio slučaj, pa su bili prekrečeni, a danas su opet ispisani.

Ovo nije prvi put da se u Beranama  pojave grafiti koji siju mržnju i stvaraju osjećaj straha.

Čitaj još:   PREDIZBORNE TENZIJE U CRNOJ GORI; ĐUKANOVIĆ UPOZORAVA: "Anticrnogorska koalicija sastavljena je u Beogradu"

U beranskim naseljima Hareme, Talum i Obalsko u avgustu su osvanuli grafiti mržnje – na zidovima kuća u tim naseljima u kojima živi muslimansko stanovništvo, pojavili su se portreti četničkog vojvode Pavla Ðurišića i vođe četničkog pokreta Draže Mihailovića.

Foto. Facebook

Izvor: CdM

VELIKA AKCIJA FUP: Uhapšena grupa, harali BiH, pljačkali trgovine i pumpe, ukrali 14 auta… (foto)

Radi se o koordiniranim akcijama redom unutrašnjih poslova Tuzlanskog, Srednjobosankog, Read more