IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUŽNI HABERI SA BOSFORA: Srce “malog Bosanca” Veda nije izdržalo… (foto)

Tuga da nakon liječenja u Sarajevu, Vedad Ahmetović je upućen u Istanbul, gdje je trajala njegova borba za nastavak života…

ISTANBUL: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 01.02.2021…00.19… TUŽNI HABERI SA BOSFORA: Srce “malog Bosanca” Veda nije izdržalo… (foto)

Preselio ja na bolji svijet mladi Vedad iz Maglaja koji se povrijedio tokom igre oko viljuškara u Maglaju nakon čega je njegovo liječenje bilo pod hitno nastavljeno u Turskoj nakon zahvata u Zenici i Sarajevu, javili su dobri ljudi iz Udruženja Pomozi.ba.

“Ovaj put teške vijesti iz Istanbula– srce malog Vede na žalost i nije izdržalo. Nakon nesreće usljed koje je zadobio teške povrede, Vedo se zadnjih mjeseci lavovski borio pa i nakon što mu je odstranjena većina crijeva, pankreas i jedan bubreg, nije se predavao, ali nažalost mali naš heroj više nije mogao…“, istakli su iz Udruženja Pomozi.ba koji su organizovali humanitarnu akciju za pomoć Vedi.

Podsjetimo, Vedad se igrao oko viljuškara dok niko ni od odraslih nije u tom trenutku bio tu kada se dogodila nezgoda i nesreća, sve se desilo u Maglaju, nakon čega je hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici, podvrgnut je i operativnom zahvatu zbog izuzetno teških povreda unutrašnjih organa, a dva dana nakon toga je hospitaliziran na Pedijatrijskoj klinici KCUS i to na Jezeru.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 2. februar 2021. godine

Ljekari su učinili sve što su mogli, međutim, gangrena je zahvatila na žalost kompletno tanko crijevo, dio 12-palačnog crijeva i polovinu debelog crijeva.

Nakon liječenja u Sarajevu, Vedad je upućen u Tursku gdje je trajala njegova borba za život...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   SKANDAL U SRBIJI: Uhapšena policajka koja je otkrila da je Vučićev kum bio drogiran i pijan kada je skrivio nesreću... (foto)