IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Teška noć u NOVOM PAZARU: U istom trenutku izbila dva požara- POGINULA JEDNA OSOBA ( video)

TOKOM noći u Novom Pazaru desila su se dva požara, u različitim djelovima grada, u kojima je jedna osoba izgubila život, a načinjena je značajna materijalna šteta.

Gotovo u istom trenutku, oko dva sata poslije ponoći, vatra je zahvatila porodičnu kuću u Pljevljanskoj ulici u naselju Lug i objekat nekadašnjeg giganta, Građevinskog preduzeća “Razvitka” u naselju Čerkez mahala.

U porodičnoj kući, u kojoj se prema nezvaničnim informacijama, nalazilo šest osoba, od kojih je jedna izgubila život. Prema saznanjima Večernjih novosti, preminuo je U.U. iz Novog Pazara.

Vatrogasci su uspjeli da lokalizuju požar i spriječe širenje na druge objekte.

Istovremeno, u tom trenutku gorjela je zgrada “Razvitka”, a u tom požaru nije bilo povrijeđenih, osim jedne osobe koja se nagutala dima.

Čitaj još:   PONOVO POŽAR U NOVOM PAZARU!

– Vatrogasci su nam spasili kuće, spasili čitavu ulicu, strašno je bilo, ne mogu da objasnim. Mene je jedan vatrogasac iznio iz kuće, spasio me – kaže jedan od žitelja tog naselja.

Uzrok požara još uvjek nije poznat, a meštani Čerkez mahale govore da su se u napuštenoj zgradi “Razvitka” često okupljali migranti i beskućnici i da su u njoj ložili vatru kako bi se zagrijali.

izvor: agencije

POŽAR U NOVOM PAZARU!!!(video)

NOVI PAZAR: Negdje oko 19h desio se požar na stambenom Read more

PONOVO POŽAR U NOVOM PAZARU!

Nakon požara koji se dogodio juče u Novom Pazaru, u Read more