IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAKOVALO NA MINUS 20, TO JE TEK POČETAK: Prognoza za tri dana, stigao hladni val! (foto)

Stigao nam je hladni val, ali u snažnoj anticikloni koja se proteže sa sjevera Europe pa će ta hladnoća biti suha uz zubato sunce…

ISTANBUL: Regija, Putovanja, vijesti, petak, 12.02… 08.56… ZAKOVALO NA MINUS 20, TO JE TEK POČETAK: Prognoza za tri dana, stigao hladni val! (foto)

Jutros je najhladnije na Bjelašnici, gdje je u 4 sata izmjereno minus 20 stepeni.

Prijepodne posvuda pretežno sunčano, samo rano ujutro nešto zaostale niske naoblake može biti u Bosni i rjeđe Hercegovini. No, posvuda još i sve hladnije. Najniža temperatura u unutrašnjosti uglavnom između -5 i -10, dok se u gorju lokalno to može spustiti i do -15 °C.

Bit će tako opasne poledice, čak ponegdje i na moru, osobito na sjevernom dijelu u Krajini.

Danas u Bosni i Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Postepeno naoblačenje od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -10 i -5°C, a dnevna između -4 i 0°C, na jugu do 8°C.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 27. oktobar 2022. godine...

Vikend dakle stabilan, ali vrlo vjetrovit i iznimno hladan. Vjetra će biti dovoljno i jak i dugotrajan, a temperature dovoljno niske, da se se a i na dijelovima skupe lokalno i naslage leda.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira uglavnom na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne, rjeđe u centralnim i istočnim područjima.

Padavine nisu obilne. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Jak vjetar sjevernog smjera očekuje se na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Jutarnja temperatura zraka između -10 i -5°C, a dnevna između -5 i -1°C, na jugu do 3°C.

U nedjelju u Bosni mala do umjerena naoblaka. U Hercegovini vedro. U Hercegovini jaka bura. Jutarnja temperatura zraka između -12 i -6°C, a dnevna između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C.

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more