IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RASPAD SISTEMA: Korona ušla na kardiologiju- na tapetu ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović!?

Prema protokolima kardiološkog odjeljenja mogu biti smješteni pacijenti koji imaju negativan PCR test na koronavirus prilikom prijema. To znači da su se oni razboljeli u KCCG…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 14.02… 10.26… RASPAD SISTEMA: Korona ušla na kardiologiju- na tapetu ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović!?

Na Kardiloškom odjeljenju Kliničkog centra u Podgorici, od koronavirusa su oboljela tri pacijenta jedna medicinska sesta, što dokazuje da je zdravstveni sistem Crne Gore, u potpunom haosu i da je rukovođenje tokom pandemije aktuelnih predstavnika vlasti u toj oblasti katastrofalno.

Izvor Portala Aktuelno, iz KCCG navodi da ne može otkrivati u kakvom su stanju pacijenti na tom odjeljenju, jer se boji posljedica za svoj posao.

”Napomenuću samo da prema protokolima na kardiološkom odjeljenju mogu biti smješteni pacijenti koji imaju negativan PCR test na koronavirus prilikom prijema. To znači da su se oni razboljeli u KCCG”, objasnio je naš izvor iz KCCG.

On napominje da je virusom kovid 19 inficirana jedna medicinska sestra sa tog odjeljenja.

Karidiološko odjeljenje je jedno od najosjetljivijih u sistemu KCCG, i tokom prvog talasa pandemije tu se sprovodile vrlo restrektivne mjere, pa nije zabilježen nijedan slučaj obolijevanja.

Međutim, nije samo problem kardiologija. Prema prvim i nezvaničnim informacijama, oboljela je i pacijentkinja sa ortopedije.

Na tom odjeljenju podsjetimo došlo je nedavno do skanadala kada je neko dozvolio svešteniku SPC da pričesti određene pacijente. Ne možemo sa sigurnošću još reći da li je to pacijent koji se i pričestio, ali postoje i takve informacije.

Alarmantno– za 14 dana 77 preminulih skoro sedam hiljada novozaraženih

Statički podaci su neumoljivi i alarmanti jer pokazuju da je u Crnoj Gori od početka februara do juče od posljedica koronavirusa preminulo 77 osoba. Od 1. do 12. februara analizirano je 23155 uzoraka na virus covid 19 od čega je 6817 bilo pozitivnih.

Čitaj još:   SARAJEVO: Od danas zatvoren aerodrom za putnički saobraćaj... (foto)

To znači da je od ukupnog broja analiziranih uzoraka skoro 30 odsto pozitivno. Dodatno zabrinjava i to da još uvijek nije poznato kad će prve doze vakcina protiv koronavirusa stići u Crnu Goru, kao i  kada će početi vakcinacija.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje u navedenom periodu od koronavirusa se oporavilo 4590 osoba.

U Crnoj Gori je od pojave koronavirusa u martu prošle godine do juče registrovano 68.476 slučaja, ukupno se oporavilo 58.852 pacijenata, a preminule 882 osobe. Trenutno je 8.742 oboljelih što je na sto hiljada stanovnika 1388. Crna Gora je na vrhu po broju oboljelih u Evropi.

Počelo distanciranje od ministarke

Zbog svega ovoga što se događa u javnosti u vezi koronavirusa, na tapetu je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović koja je pred sve jačim pozivima na ostavku. Međutim, ona to odbija da učini.

Nju nije zabrinulo posebno ni činjenica da Crna Gora još nije nabavila ni vakcinu protiv koronavirusa, zbog čega smo smo označeni kao crna tačka na mapi Evrope.

Iako se šuška da bi određene doze vakcine mogle da dođu u Crnu Goru, svo ovo ponašanje ministrke zdravlja i njenih saradnika, ne uliva povjerenje ni da će vrlo složen proces imunizacije teći tako lako kao u pojedinim državama u regionu. To iz razloga što, recimo, u Srbiji je imunizacija počela maltene dan nakon što su stigle prve doze, a kod nas se već govori o nekoliko dana pa čak možda i sedmicu.

Čitaj još:   POZIV NA OPREZ Korona je MUTIRALA: Dr Begović iznijela ALARMANTNO upozorenje koje je zabrinulo sve... (foto i video)

Iako se Vlada trudi da predstavi su složni u podrški Jeleni Borovinić Bojović, prema nezvaničnim informacijama,  dio ministara iz Vlade premijera Zdravka Krivokapića već počinje da u “neformalnim razgovorima” da kritikuje pojedine stavove ministrke zdravlja i da se sa njom ne slažu. Nije isključeno da taj dio Vlade i progovori javno u skorije vrijeme na tu temu...

izvor aktuelno.me

PSIHOLOŠKI RAT KRIZNOG ŠTABA PROTIV GRAĐANA: Čekajući “Kriznog Godoa” … (foto i video)

Koliko članova Kriznog štaba toliko i različitih stavova, jedni potpiruju Read more