IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Buba Koreli, se oglasio prvi put nakon hapšenja, priznao sve svoje greške… (foto i video)

OVO JE NJEGOVA STRANA PRIČE, Reper je pušten na slobodu jer nije bilo dokaza za dalje zadržavanje…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 18.02.2021…00.52…  SARAJEVO: Buba Koreli, se oglasio prvi put nakon hapšenja, priznao sve svoje greške… (foto i video)

Vijest da je reper Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Koreli uhapšen nakon pucnjave koja se dogodila u Sarajevu, iznenadila je mnoge. Nakon 90 min saslušanja u policijskoj stanici, reper je pušten na slobodu, a sada je riješio javno da se obrati svima povodom novonastale situacije.

Reper ističe da je svijestan svojih mana i da u prethodnom periodu nije ni bio ni davao najbolji primer ljudima oko sebe i kako kaže, sve se promenilo.

– Istina je da sam pre par godina napravio najveću grešku u mom životu, ali uz pomoć muzike i dobrih ljudi sa kojima sam okružen sam upoznao prave vrijednosti– napisao je Buba na Instagramu, pa nastavio:

– Ako sam u proteklom periodu ikog uvredio svojim nekim postupcima, izvinjavam se. Moj imidž muzičara i javne osobe nije uvijek je ogledalo moje prave ličnosti. Koliko god se trudim, svestan sam da nisam uvjek najbolji primjer i svestan sam svojih mana i grešaka – dodao je reper.

– Nisam tip koji se često javno oglašava, ali me duboko vrijeđa neistina, te ovom prilikom želim jasno da demantujem bilo kakvu povezanost sa bilo kakvim grupama i organizacijama. Ovakve stvari duboko uznemiravaju i mene, moju porodicu, moje prijatelje i saradnike. Moje jedino zanimanje i moja najveća ljubav je muzika tako će ostati. Hvala svima na razumjevanju, podršci i ljubavi– zaključio je Koreli.

Čitaj još:   SARAJEVO: Osumnjičeni za ubistvo policajaca predat Tužilaštvu, pogledajte detalje... (foto, video)

Podsjetimo, Koreli je nakon saslušanja pušten na slobodu potvrđeno je juče, 16. februara, iz Tužilaštva KS. Kako je rečeno, nije bilo zakonskog osnova za njihovo dalje zadržavanje, ali će se istraga o ovom predmetu sprovesti u redovnoj proceduri.

Buba Koreli

Buba Koreli, Foto: PrntScrn

Kako je reper u svom obraćanju na Instagramu spomenuo „najveću grešku u životu”, može se pretpostaviti da misli na period kada je 2019. bio osuđen zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet nekih i to nedozvojenih psihoaktivnih supstanci.

Naime, nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivice Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Amara Hodžića poznatijeg kao Buba Corelli i A. Bozaliju zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Koreli i Bozalija tada su bili osuđeni na po jednu godinu zatvora, a i da se teretili da su od decembra 2014. do juna 2015. godine kao članovi organizovane grupe nabavljali i prodavali opojnu drogu „hašiš”, kao i „amfetamin” i „kanabis” na području Kantona Sarajevo, pisao je tada Klix.ba.

Optuženi su prvo i u nedozvojene supstance čuvali u stanovima, poslovnim prostorima, kućama i automobilima, nakon čega su je prepakivali u manje paketiće za uličnu prodaju.

Čitaj još:   VRŠNJAČKO NASILJE, TUKLI GA CIGLOM ZBOG KIFLE: Jezivi detalji napada na maloletnika u Sarajevu...

Koreli se nalazio u pritvoru od juna 2015. do februara 2016. godine, a u kaznu bilo uračunato i to što je već odležao osam mjeseci...

Izvor Nova.rs

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

SARAJEVO BOJKOT: HDZ i Klub Hrvata poteže pitanje VITALNOG NACIONALNOG INTERESA…

Izjašnjavanje o navedenom zakonu bi trebalo biti po hitnoj proceduri, Read more