IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Buba Koreli, se oglasio prvi put nakon hapšenja, priznao sve svoje greške… (foto i video)

OVO JE NJEGOVA STRANA PRIČE, Reper je pušten na slobodu jer nije bilo dokaza za dalje zadržavanje…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 18.02.2021…00.52…  SARAJEVO: Buba Koreli, se oglasio prvi put nakon hapšenja, priznao sve svoje greške… (foto i video)

Vijest da je reper Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Koreli uhapšen nakon pucnjave koja se dogodila u Sarajevu, iznenadila je mnoge. Nakon 90 min saslušanja u policijskoj stanici, reper je pušten na slobodu, a sada je riješio javno da se obrati svima povodom novonastale situacije.

Reper ističe da je svijestan svojih mana i da u prethodnom periodu nije ni bio ni davao najbolji primer ljudima oko sebe i kako kaže, sve se promenilo.

– Istina je da sam pre par godina napravio najveću grešku u mom životu, ali uz pomoć muzike i dobrih ljudi sa kojima sam okružen sam upoznao prave vrijednosti– napisao je Buba na Instagramu, pa nastavio:

– Ako sam u proteklom periodu ikog uvredio svojim nekim postupcima, izvinjavam se. Moj imidž muzičara i javne osobe nije uvijek je ogledalo moje prave ličnosti. Koliko god se trudim, svestan sam da nisam uvjek najbolji primjer i svestan sam svojih mana i grešaka – dodao je reper.

– Nisam tip koji se često javno oglašava, ali me duboko vrijeđa neistina, te ovom prilikom želim jasno da demantujem bilo kakvu povezanost sa bilo kakvim grupama i organizacijama. Ovakve stvari duboko uznemiravaju i mene, moju porodicu, moje prijatelje i saradnike. Moje jedino zanimanje i moja najveća ljubav je muzika tako će ostati. Hvala svima na razumjevanju, podršci i ljubavi– zaključio je Koreli.

Čitaj još:   SARAJEVO: Nakon skoro tri mjeseca sletio prvi avion iz Istanbula... (foto i video)

Podsjetimo, Koreli je nakon saslušanja pušten na slobodu potvrđeno je juče, 16. februara, iz Tužilaštva KS. Kako je rečeno, nije bilo zakonskog osnova za njihovo dalje zadržavanje, ali će se istraga o ovom predmetu sprovesti u redovnoj proceduri.

Buba Koreli

Buba Koreli, Foto: PrntScrn

Kako je reper u svom obraćanju na Instagramu spomenuo „najveću grešku u životu”, može se pretpostaviti da misli na period kada je 2019. bio osuđen zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet nekih i to nedozvojenih psihoaktivnih supstanci.

Naime, nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivice Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Amara Hodžića poznatijeg kao Buba Corelli i A. Bozaliju zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Koreli i Bozalija tada su bili osuđeni na po jednu godinu zatvora, a i da se teretili da su od decembra 2014. do juna 2015. godine kao članovi organizovane grupe nabavljali i prodavali opojnu drogu „hašiš”, kao i „amfetamin” i „kanabis” na području Kantona Sarajevo, pisao je tada Klix.ba.

Optuženi su prvo i u nedozvojene supstance čuvali u stanovima, poslovnim prostorima, kućama i automobilima, nakon čega su je prepakivali u manje paketiće za uličnu prodaju.

Čitaj još:   NEVJERICA: Crna rupa ŠEST MILIJARDI PUTA veća od Sunca, šta to tačno znači za NAS...

Koreli se nalazio u pritvoru od juna 2015. do februara 2016. godine, a u kaznu bilo uračunato i to što je već odležao osam mjeseci...

Izvor Nova.rs

SARAJEVO: U FBiH UVEDEN POLICIJSKI SAT OD 21 DO 5 UJUTRO- “Smanjuje se i…”(foto)

Novom naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva naređuje se ograničavanje Read more

SARAJEVO: Eskaliralo u KCUS- u testirano 375 uzoraka, pola pozetivnih a umrlo je čak… (foto)

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) tokom noći obrađeno Read more