IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS JE PRAVI PROLJETNI DAN: Sunčano, i do 19 stepeni C… (foto)

Jutros je širom regiona juga Evrope ili Balkana pretežno sunčano, lokalno u nekim dijelovima ima magle…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 22.02.2021…09.09… DANAS JE PRAVI PROLJETNI DAN: Sunčano, i do 19 stepeni C… (foto)

Usledio je porast temperatura zraka koji se očekivao danas od ponedeljka 22. februara. Vrijednosti minimalnih temperatura u Bosni očekuju se od 0 do 5, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Maksimalne temperature zraka u Bosni između 4 i 9, u Hercegovini od 9 do 14 °C. Naše naredno ažuriranje izgleda vremena je 28.02.2021. godine…

Mostar, BiH -16. februar 2020: Mostarci imaju običaj kazati kako proljeće u njihov grad dolazi prije nego u ostale dijelove naše zemlje. Iako naredno godišnje doba počinje tek krajem marta, za današnji bi se dan, ako bismo sudili prema onome što smo vidjeli na ulicama, moglo reći da je bio pravi proljetni. ( Zeljko Milicevic – Anadolu Agency )

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Drvar -4 stepena, Livno -3, Bugojno i Sanski Most -2, Jajce -1, Banja Luka, Bijeljina, Bjelašnica i Prijedor 0, Doboj, Sarajevo, Tuzla i Zenica 1, Grude i Ivan-sedlo 2, Mostar i Trebinje 3, Bihać 5, Neum 6, i Gradačac 7 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954Pa, za 11hPa je veći od normalnog i raste.

Čitaj još:   IDU Kratki rukavi, počelo i kalendarski proljeće, stižu ljetne temperature, već od…

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

ponedjeljak, 22.02.2021. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Uz sunčano vrijeme i osjetniji porast temperatura, većina populacije će se osjećati ugodnije, te ćemo i biti boljeg raspoloženja. Tegobe osjetljivih osoba umanjiće se tokom dana. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili, izraženije u poslije podnevnim satima. Mjestimična pojava magle u Bosni, remetiće opštu sliku, mada ne suviše.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni…

izvor iBalkan.net