IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA UEFA: Istražuje se vređanje Ibrahimovića na rasnoj osnovi u Beogradu… (foto i video)

Navodi o vređanju na rasnoj osnovi odnose se na utakmicu koju je Milan igrao protiv Crvene zvezde u Beogradu prošle nedelje…

NYON: Svijet, Sport, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 23.02.2021…20.09… BRAVO ZA UEFA: Istražuje se vređanje Ibrahimovića na rasnoj osnovi u Beogradu… (foto i video)

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) danas je postavila svog disciplinskog istražitelja će ispitati sve navode da fudbaler FC Milan Zlatan Ibrahimović je vređan na rasnoj osnovi tokom utakmice a sa Crvenom zvezdom prošle nedelje u Beogradu.

ZLATAN Ibrahimović je sjedeo na tribinama kao zamjena i tokom te prve utakmice šesnaestine finala UEFA Liga Evrope u Srbiji, a pojavili su se i to snimci koji prikazuju vređanje fudbalera.

Vređanje se odnosi na balkanske korene Ibrahimovića, koji je rođen u Švedskoj, ali su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na jednom od snimaka sa utakmice jasno se čuje kako jedan od prisutnih na stadionu ”Rajko Mitić” u Beogradu Ibrahimovića vređa, između ostalog, i rečima”balijo jedan smrdljivi”, navode agencije i prisutni novinari i to na samom stadionu…

Čitaj još:   MILAN- ''PIPUN'' KNEŽEVIĆ OPJEVAO IVANOVIĆA: ''Prije nego išta rekne, Dim od g…a prvo klekne''

Uprkos tome što karte nisu prodavane za taj meč zbog pandemije korona virusa, na stadionu su bili pojedini gosti i zvaničnici Crvene zvezde.

Prema disciplinskim pravilima UEFA, klubovi koji su domaćini utakmice odgovorni su za sve incidente na stadionu.

UEFA nije dala rok istražitelju za izveštaj o rezultatima ispitivanja navoda o vređanju na rasnoj osnovi.

FC Milan je u četvrtak domaćin Zvezdi u revanšu šesnaestine finala UEFA Liga Evrope. Prvi meč u Beogradu završen je, rezultatom 2: 2…

izvor agencije AA