IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POD NADZOROM LJEKARA: Nana Fata zbog problema sa plućima smještena u UKC Tuzla… (foto)

Nana Fata Orlović je zbog problema sa plućima i opće slabosti smještena u Univerzitetski klinički centar Tuzla, na Kliniku za plućne bolesti, potvrdila je Fatina kćerka Hurija Karić…

TUZLA: BiH, Zanimljivosti. vijesti, utorak, 23.02.2021…00.19…  POD NADZOROM LJEKARA: Nana Fata zbog problema sa plućima smještena u UKC Tuzla… (foto)

Nana Fata Orlović je testirana i na koronavirus.

Nana Fata Orlović od početka godine ima zdravstvenih problema. Tako da je svojevremeno je primala i infuzije, a posljednjih nekoliko dana nije se osjećala dobro zbog čega se obratila svom porodičnom ljekaru, a potom i ljekarima u Univerzitetsko – kliničkom centru Tuzla.

Nana Fata Orlović iz Konjević-Polja danas je potražila pomoć od ljekara Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli, a njeno zdravstveno stanje je stabilno.

– Sutra ćemo znati rezultate testa. Bila sam prije nekoliko sati u bolnici, vidjela je nakratko. Kazala mi je da se ne sekiram, da je dobro. Sutra će joj uraditi detaljne pretrage. Moram vam kazati da ju je sve ovo potreslo oko izmještanja crkve iz dvorišta, hoće li, kada… A majka ima i dijabetes, visok pritisak, i sve joj to zajedno narušava zdravlje. Samo što je isprimala nekoliko infuzija, sada je došla opća slabost i ta specifična sjena na plućima. Nadamo se dobrom – kazala nam je Karić.

Čitaj još:   Dobri ljudi ispunili NANI FATI Orlović veliku želju- OTIĆI ĆE NA HADŽ...

Podsjećamo, Nana Fata Orlović još čeka na potpuno izvršenje presude Evropskog suda za ljudska prava iz Strazbura još iz 2019. god prema kojoj je bh. entitet Republika Srpska dužan da iz njene avlije u Konjević Polju ukloni nelegalno izgrađenu pravoslavnu crkvu.

– Pacijentica Fata Orlović je primljena kao pulmološki pacijent, a ne zbog sumnje na COVID-19. No, procedura je takva da mora uraditi brzi antigenski test, a potom i PCR test.

U slučaju dva negativna rezultata pacijentica Orlović će biti smještena u Kliniku za plućne bolesti- kazala je Ersija Aščerić- Mujedinović iz Službe za komunikacije UKC-a Tuzla i dodala:

“Pacijentica Orlović je stabilnog zdravstvenog stanja, komunikativna je i nalazi se u izolatoriju Klinike za plućne bolesti zbog ranije opisanih procedura. Njeno zdravstveno stanje se prati”.

Čitaj još:   UŽAS I SRAMOTA: ANDJELA pjevala o rušenju crkve iz avlije NANE FATE- “Zar zbog jedne žene i crkva da strada?”(video)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more