IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POZITIVNI NA TESTU u Zoo vrtu: Zaraženi koronom, lavovi kašlju, gorila umorna i izgubila apetit… (foto i video)

Gorila i dva lava iz Zoološkog vrta zaraženi su koronavirusom…

PRAG: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak 26.02.2021, 10.30… POZITIVNI NA TESTU u Zoo vrtu: Zaraženi koronom, lavovi kašlju, gorila umorna i izgubila apetit… (foto)

Čelnici zoološkog vrta iz glavnog grada Češke stupili su u kontakt s drugim zoološkim vrtovima u svijetu koji su među životinjama imali pozitivnih na COVID-19, piše Reuters.

– Lavovi Jamvan i Suchi, gorila Richard danas su bili pozitivni na testiranju. Za sada pokazuju blage simptome. Lavovi su prehlađeni i kašlju. Richard je umoran i izgubio je apetit…

Životinje su se najvjerovatnije zarazile nakon kontakta s osobljem. Testirat ćemo i sve druge životinje – napisao je direktor Zoološkog Miroslav Bobek u objavi na svom Facebook profilu.

Češka se bori protiv jedne od najveće stope zaraze i smrtnih slučajeva od COVID-19 u svijetu.

Čitaj još:   ANKARA: Recep Tayyip Erdogan na inauguraciji- "Stoljeće Turske" je počelo i vrata uspona Turkiye su otvorena... (foto, video)

Evropska zemlja je prijavila ukupno gotovo 1,2 miliona zaraženih i 19.682 umrlih od početka pandemije.

Češkoj već ponestaje bolničkih kreveta pa su neke bolnice morale prebaciti pacijente u druge bolnice, a nadležni koji su iz zdravstva upozoravaju da u bolnicama u sedmicama koje dolaze neće više biti mjesta.

Izvor: Reuters

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more