IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KON JUTROS ŠOKIRAO SRBIJU: “Pući ćemo k'o zvečka, vanredno stanje nema…” (foto i video)

Predrag Kon je, gostujući na RTS-a, rekao da rezultat jedino može dati potpuno sprečavanje kontakata…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 02.03.2021…08.59… KON JUTROS ŠOKIRAO SRBIJU: “Pući ćemo k'o zvečka, vanredno stanje nema…” (foto i video)

Epidemiolog Predrag Kon kaže za RTS da je medicinski dio Kriznog štaba Srbije predložio vanredno stanje i zatvaranje svega osim apoteka, prehrambenih radnji i pumpi. Ističe da vanredno stanje nema alternativu “inače ćemo pući k'o zvečka”.

Predrag Kon je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da rezultat jedino može dati potpuno sprečavanje kontakata.

„Ovakve mjere koje su bile preko vikenda, nisu ono što je medicinski dio Kriznog štaba tražio, daleko oštrije smo tražili, da sve bude zatvoreno osim prehrane, apoteka i pumpi, da bi se shvatila situacija, ne samo radi shvatanja, već i radi toga da se prekine lanac transmisije“, naglašava Kon.

Čitaj još:   ANKARA: Predsjednik Erdogan dobio informacije od guvernera nakon razornog zemljotresa... (foto, video)

Ističe da vanredno stanje nema alternativu.

„Medicinski dio Kriznog štaba ne može ni na koji način drugačije da predlaže, svu težinu odgovornosti mora da preuzme čitavo društvo, medicinski dio jasno zna da je ovakva mjera ekonomski udar, ali bez obzira na to, to je mjera koja štiti živote, i to moramo otvoreno i javno da kažemo. Prijedlog je da mora da se zabrane nezaštićeni kontakti inače ćemo puknuti k’o zvečka i tek tada će biti jasno šta to znači kad pukne zdravstveni sistem“, rekao je epidemiolog.

Ljudi moraju da shvate da ovo nije nikakva igra, naglašava Kon.

Izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more