IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: OPSADNO STANJE NA AERODROMU- Srbija danas isporučuje DARKA ELEZA…

Srbija bi danas trebala izručiti Bosni i Hercegovini Darka Eleza, potvrdila je glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.

Na aerodromu u Sarajevu vlada mobilno stanje, pistiglo je na desetine policajaca koji osiguravaju njegovo izručenje iz Srbije.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je polovinom februara odlučio da su ispunjeni uslovi za izručenje Eleza BiH, koja ga traži zbog niza krivičnih djela organizovanog kriminala.

Sud je odbio žalbu Elezovog advokata i potvrdio rješenje Višeg suda u Beogradu iz januara, kojim je utvrđeno da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje BiH zbog niza teških krivičnih djela organiziranog kriminala izvršenih 2015, 2017, 2018. i 2019. godine.

Tim rješenjem je odbijen dio molbe BiH za izručenje Eleza povodom drugog niza krivičnih djela, izvršenih od 2005. do 2009. godine, jer tada nije bio na snazi Ugovor o izručenju između Srbije i BiH.

Čitaj još:   OČEKIVANA ODLUKA- Sad je zvanična: Crna Gora na Eurobasketu! (foto)

Elez se nalazi u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, gdje živi i radi duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična djela.

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more