IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: OPSADNO STANJE NA AERODROMU- Srbija danas isporučuje DARKA ELEZA…

Srbija bi danas trebala izručiti Bosni i Hercegovini Darka Eleza, potvrdila je glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.

Na aerodromu u Sarajevu vlada mobilno stanje, pistiglo je na desetine policajaca koji osiguravaju njegovo izručenje iz Srbije.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je polovinom februara odlučio da su ispunjeni uslovi za izručenje Eleza BiH, koja ga traži zbog niza krivičnih djela organizovanog kriminala.

Sud je odbio žalbu Elezovog advokata i potvrdio rješenje Višeg suda u Beogradu iz januara, kojim je utvrđeno da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje BiH zbog niza teških krivičnih djela organiziranog kriminala izvršenih 2015, 2017, 2018. i 2019. godine.

Tim rješenjem je odbijen dio molbe BiH za izručenje Eleza povodom drugog niza krivičnih djela, izvršenih od 2005. do 2009. godine, jer tada nije bio na snazi Ugovor o izručenju između Srbije i BiH.

Čitaj još:   TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA: Automobil sletio sa auto- puta, ima poginulih i povređenih...

Elez se nalazi u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, gdje živi i radi duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična djela.

izvor: SB

NAJPROVOKATIVNIJA HALJINA S*KSI VODITELJKE: Olja pokazalala… (foto i video)

Olja pokazalala brutalan dekolte, a dole SVE PROVIDNO... BEOGRAD: Regija, Read more

ZASTRAŠUJUĆA IZJAVA VULINA- ”AGRESORKE NAMJERE PREMA CRNOGORSKOJ DRŽAVI”

„Izjava ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandra Vulina kako trenutne Read more